eğitmen eğitimi

Sen de Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm  sürecine katkıda bulunan Habitat Derneği Bilgi ve İletişim Teknolojileri Programı içerisinde Master Eğitmen olarak yer almak istiyorsan, “Master 4.0” Eğitmen Eğitimi’ne başvuru yapabilirsin.

Master 4.0” Eğitmen Eğitimi, Geleceğini Tasarla, İnternetle Hayat Kolay, Yeni Nesil Gelecek, Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor, Yarını Kodlayanlar, Bilişimde Genç Hareket, Kontrol Bende, Kadın için Teknoloji projeleri kapsamında düzenlenmektedir.

Eğitmen eğitimi, tüm bölge ve şehirlerden gelecek Bilgi ve İletişim Teknolojileri Programı kapsamındaki projelerin gönüllü eğitmenlerinin başvurusuna açıktır.

“Master 4.0” Eğitmen Eğitimi’ne başvurmak istiyorsan hemen başvuru formunu ve videonu bekliyoruz.

Başvuru videosu Hakkında: Başvuru formunda yer alan başvuru video linki alanına maksimum 5 dakikalık kendinizi ve gönüllük deneyimlerinizden bahsettiğiniz videonuzu youtube üzerinden yükleyerek linki paylaşmanızı bekliyoruz. Youtube üzerinden paylaştığınız videonuzu herkese açık olarak paylaşabileceğiniz gibi paylaşırken “liste dışı” seçeneğini de seçerek paylaşabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 10 Temmuz 2018

Başvuru Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız!

Kimler Master Eğitmen Olabilir?

• Habitat Derneği’nin çalışma ilke ve değerlerini benimsemiş olan,
  • Habitat’ın bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki projelerinden en az birinde gönüllü eğitmeni olan,
  • Habitat Bilgi ve İletişim Teknolojileri Projeleri master eğitmeni olma motivasyonuna sahip,
  • Master eğitmen olarak projeye emek ve zaman ayırma sözü veren,
  • Seyahat engeli olmayan,
  • Yeni nesil teknolojilere ilgi duyan ve araştıran,
  • Gönüllülerle çalışma disiplini ve deneyimine sahip olan,
  • Son bir yılda en az bir eğitim gerçekleştirmiş ve eksiksiz raporlamış olan (Son başvuru tarihine kadar yapılacak olan eğitimler dahil),
  • Son bir yılda en az iki farklı kurum ile bilişim projeleri eğitimlerimizi gerçekleştirmek için işbirliği gerçekleştirmiş olan,
  • Yereldeki eğitmenlerle iletişimde olan,

gönüllü eğitmenleriminizin başvurularını bekliyoruz.

Master Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları master eğitmen eğitimi doğrultusunda;

• Habitat ve projelerinin savunuculuğunu üstlenmesi
  • Bir yıllık dönemde en az 3 eğitmen eğitimi sürecine dahil olmaları ve bunları ofis ekibine raporlamaları,
  • Yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütmesi
  • Yereldeki gönüllü eğitmenlerle iletişim halinde olması ve koordinasyonu sağlaması,.
  • Kendi bulunduğu Yereldeki Habitat Bilgi ve İletişim Teknolojileri eğitimlerini yaygınlaştırmaya devam etmesi beklenmektedir.

Değerlendirme Süreci

Değerlendirmeler 2 ayrı aşamada gerçekleştirilecektir.

1. Aşama:Başvuran master eğitmen adaylarının başvuru kriterlerine uygunluğu ve verilen cevapların kontrol edilmesi.
  2. Aşama:Birinci aşamadan geçen master eğitmen adaylarının ofis ekibi tarafından değerlendirilmesi. Bu süreçte sizinle iletişime geçilerek telefon mülakatı yapılacaktır. Buna ek olarak, eğitmen olduğunuz, eğitmen eğitiminin master eğitmeninden ve eğitim düzenlediğiniz kurumların yetkililerinden fikir alınabilir.

Master Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Master Eğitmen Eğitimi 23 – 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitimin tamamına tam ve eksiksiz katılım zorunludur.

Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

Eğitmen eğitimi ile ilgili diğer detaylar, eğitime kabul edilen gönüllü eğitmenlerimize mail yoluyla bildirilecektir.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Programı Projeleri:

Geleceğini Tasarla:  Microsoft ve Habitat Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” ile de eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alan üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

İnternetle Hayat Kolay: Habitat, BM Kalkınma Programı ve Türk Telekom ortaklığıyla yürüttüğümüz İnternetle Hayat Kolay projesi, Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanması ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedeflemektedir.

Yeni Nesil Gelecek: Türk Telekom, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında Sanayi 4.0 sürecine Türkiye’nin adaptasyonunu hızlandırmak üzere Akıllı Nesneler eğitimlerine yönelik sosyal sorumluluk projesi geliştirmiştir. “Yeni Nesil Gelecek Projesi” Türkiye’de yazılım sektörünün büyümesine ve yenilik pazarının gelişmesine ederken aynı zamanda akıllı teknolojiler üretecek insan kaynağına yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor: QNB Finansbank, Habitat, Microsoft Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyerek, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirerek, onları programcılık ile tanıştırarak, kod okuryazarlığı bilincini yaymak amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, proje illerinde 8-12 yaş grubu çocuklara 8 saat boyunca ‘’Kodu Game Lab.’’ Programlama dili ile eğitimleri gerçekleştiriliyor.

Yarını Kodlayanlar: Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymayı hedeflemektedir.“Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenmektedir. Proje kapsamında, proje illerinde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca “Scratch” programlama dili eğitimleri gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte çocukların yaratıcı düşünme becerileri ile algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmaları sağlanmaktadır. Sonrasında eğitimi alan çocuklarla “Hackathon” etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Kontrol Bende: Kontrol Bende Projesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun desteği ile Facebook ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında Türkiye’de 20 ilde gönüllü eğitmenler ile çevrimiçi emniyet konusunda farkındalığı arttıracak yüz yüze yerel eğitimler düzenlenmektedir. Proje kapsamında kişisel bilgilerin ve sosyal medya hesabının güvenliği konusunda sürekli olumsuz durumlarla karşılaşan bireylerin bu olumsuz durumlar meydana gelmeden alınabilecek önlemler konusunda farkındalık sağlanması hedeflenmektedir.

Kadın için Teknoloji: Teknosa ve Habitat Derneği işbirliği ile 2007 yılından beri yürütülen Kadın İçin Teknoloji Projesi ile internet dönüşümünü kaçırmış, internete ve bilgisayara erişimleri kısıtlı olan kadınlara yönelik internet ve bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri vererek temel teknoloji yetilerine sahip olmaları hedeflenmektedir.

Bilişimde Genç Hareket: Cisco ve Habitat ortaklığında gençleri bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğiterek, onları yarının dünyasına hazırlamak ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzlerce genci, bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçası haline getirirken gönüllülük ilkesi ile toplumsal bilinç kazanmalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 10 Temmuz 2018

Tüm soru ve görüşleriniz için bilisim@habitatdernegi.org mail adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.