Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor

Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek için işbirliği yaptı. ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesiyle 2015’te 5 bin çocuğa kod programlama eğitimi verilecek. Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirecek.
Barış Eğitimini Yaygınlaştırma

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nin İngiltere, Hollanda, Almanya ve Letonya’dan gençlik örgütleriyle enformel eğitim alanında barış eğitimi yaygınlaştırılması – yeterlilik çerçevesi Erasmus + projesinin araştırmacıları 14-19 Haziran tarihlerinde Istanbul’da toplandı.

Seçim sonrası değerlendirme

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri ile seçilen TBMM 25. dönem milletvekillerinin yaş ve cinsiyet dağılımını çıkardık, sonuçları gençlik bakış açısıyla değerlendirdik. Mecliste genç temsiliyeti oranını %2,36, yaş ortalamasını 50,08 olarak saptadık.
Paramı Yönetebiliyorum

Paramı Yönetebiliyorum projesi eğitmenleri tarafından Haziran ayında 899 kişi eğitildi.  Haziran sonu itibariyle proje kapsamında toplam 80.020 kişiye ulaşıldı.
Genç Fikirbazlar’da maraton devam ediyor

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve İSO ortaklığında, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu çalışmaları kapsamında geliştirilen Genç Fikirbazlar projesi İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Intel ve Türk İşadamları Derneği’nin iştirakçiliğinde hayata geçirildi. 12 aylık süre ile 15-29 yaş arasındaki toplam 200 gencin girişimcilik algı ve becerilerinin geliştirilmesi ve başarılı iş fikri sahibi 10 grup gencin girişimlerinin hayata geçirilmesinin planlandığı projemizde maraton devam ediyor.
C20 Bölgesel İstişare Forumu Brüksel’de gerçekleşti

C20 (Sivil Toplum-20) tarafından belirlenen öncelikli alanlarda politika pozisyonlarının ve önerilerinin oluşturulması konusunun ele alındığı ve bu sürece katkıda bulunmak için uluslararası kuruluşların görüş sunduğu C20 Bölgesel İstişare Forumu 29 Haziran 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleşti.

Toplantıdaki öneriler arasında Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun Mayıs 2015’teki XI. Genel Kurulu’nda  “kapsayıcı büyüme” öncelikli alanında üye kuruluşların katkılarını sunması için gerçekleştirilen atölye çıktıları da yer aldı.