Sen de kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesine katkıda bulunmak istiyorsan 7-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Kız Kardeşim Projesi eğitmen eğitimi “Bilişim’’ ve ‘’Finansal Okuryazarlık  & İletişim” başlıkları olmak üzere iki ana müfredata yönelik olarak gerçekleştirilecektir. 7-13 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimleri kapsamında Bilişim Alanı Eğitmen Eğitimi için 30, Finansal Okuryazarlık & İletişim Alanı Eğitmen Eğitimi için 30 kontenjan bulunmaktadır. Sadece proje illerinden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının, eğitim içeriği ile ilgisi ve tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de kadınların güçlenmesi ve istihdamının desteklenmesine gönüllü olarak katkıda bulunmak istiyorsan hemen başvur!
Son Başvuru Tarihleri: 28 Şubat 2018
Başvuru Formu;
Finansal Okuryazarlık ve İletişim için tıklayınız.
Bilişim Programları için tıklayınız.

Eğitim İçeriği
Finansal Okuryazarlık

• TEMEL FİNANSAL OKURYAZARLIK
  • GİRİŞİMCİLER İÇİN TEMEL FİNANSAL OKURYAZARLIK

• MOBİL FOTOĞRAFÇILIK
  • İNTERNET REKLAMCILIĞI

BİLİŞİM

• BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI
  • İNTERNET GÜVENLİĞİ
  • SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI
  • WEB TASARIM VE UYGULAMA GELİŞTİRME

Proje İlleri
Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kars, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van.
Kimler Eğitmen Olabilir?
Üniversite öğrencileri, kadın çalışmaları alanındaki kuruluş çalışanları, kadın çalışmaları alanına ilgisi olan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
 Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Eğitmen eğitimlerini 7-13 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Otel ve eğitim programı seçilen katılımcılara iletilecektir.
Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlamak ve fırsat yaratmak için Coca-Cola Türkiye tarafından hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi, 2016 ve 2017 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülmüştür. 2018 yılı için Coca-Cola Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği işbirliği ile proje geliştirilmiş, kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları hedeflenmiştir. Coca-Cola Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığı ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynayacak olup 2018 yılı içerisinde 30 ilde gerçekleştirilecek eğitimler yoluyla 9.000 kadına ulaşacaktır.
Kız Kardeşim Projesi, kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının arttırılması gibi konular ile birlikte Bilgi Teknolojileri hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.
Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atarak ya da 0212 265 33 14/15 numaralı telefondan bizi arayarak alabilirsiniz.