Kadınların ekonomik hayata etkin bir şekilde katılımını desteklemek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde yürüttüğümüz Kız Kardeşim Projemiz, 2019 yılında gönüllü eğitmenleri ile sahaya inmeye hazır. Projemizin yeni dönem faaliyetleri kapsamında, 20-24 Şubat 2019 tarihleri arasında bilişim ve finansal bilinç müfredatlarının yer aldığı eğitimleri tamamlayan gönüllü eğitmenlerimiz, Türkiye genelinde kadınlara eğitim desteği verecek.

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, toplumsal ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının desteklenmesi amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi, 2018 yılı içerisinde 30 ilde gerçekleştirdiği eğitimler ile 9.339 kadına ulaştı. 2019 yılında da 30 ilde gerçekleştireceği eğitimler ile 9.000 kadına ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında yıl boyunca “Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları” organize edilecek ve girişimci kadınların farklı pazarlara erişimi konusunda kapasite artırıcı çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda girişimcilik ve öğrenme motivasyonuna sahip mülteci kadınlara yönelik girişimcilik eğitimleri de verilecektir.

Kız Kardeşim Projesi kapsamında kadınlara dijital okuryazarlık, ebeveyn ve bilgi güvenliği, bireyler için finansal bilinç ve uygulamalı temel finans eğitimleri verilecek. Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımalarının yanı sıra, girişimci ve girişimci adaylarının temel finansal operasyonlarını verimli yönetebilmeleri için de eğitimler verilecek. Ayrıca bu eğitimlere ek olarak, üretim gerçekleştiren kadınlara/kooperatiflere mobil fotoğrafçılık ve internet reklamcılığı eğitimleri ile kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçleri desteklenecek.