Habitat Derneği’nin; Coca Cola Türkiye, TOBB ve İTÜ iş birliği ile yürütmekte olduğu ve kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlenmesi, bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanması ve ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesinin hedeflediği proje; Londra’da düzenlenen The International CSR Exellence Awards (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri) tarafından Fırsat Eşitliği Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. 2018 yılında 18-55 yaş arasındaki 3 binin üzerinde kadına ulaşarak girişimcilik, finans ve teknoloji alanında eğitimler gerçekleştiren, yerel ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesini, üretilen ürünlerin pazara erişiminin kolaylaştırılmasını ve görünürlüğünün arttırılmasını sağlayan Kız Kardeşim Projesi 2018’de 30 şehirde 9 bin kadına ulaşmayı hedefliyor. 9 bin kadına ulaşma hedefini Bilişim ve Finansal Bilinç & İletişim müfredatına hâkim 60 gönüllü eğitmeni ile gerçekleştirecek olan projenin 2018’in ağustos ayında eğitim tırı yollara çıkacak. Mobil eğitim tırı olarak tasarlanan araç ile 12 ilde kadınlarla buluşulacak.

Proje adına, ödülü Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin aldı.