Sen de çiftçilerin finansal okuryazarlıklarının geliştirilmesi konusunda gönüllü eğitmen olmak istiyorsan 7- 10 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi “Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık” müfredatına yönelik 7- 10 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi kapsamında 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin tüm  bölgelerinden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, finansal okuryazarlık ve kırsal kalkınma konularına ilgi göz önünde bulundurulacaktır. Sen de çiftçilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur

Eğitim İçeriği

• TEMEL FİNANSAL OKURYAZARLIK PRENSİPLERİ
  • KİŞİSEL FİNANS YÖNETİMİ
  • HARCAMA KAYDI TUTMA
  • BİRİKİMLER
  • YATIRIMLAR
  • BORÇLAR
  • FİNANSAL HİZMET SAĞLAYICILAR
  • ONLİNE BANKACILIK
  • RİSKE KARŞI KORUNMA

Kimler Eğitmen Olabilir?
Üniversite öğrencileri (Ziraat Fakültesi öğrencileri ve kırsal kalkınmaya yönelik ders alan öğrenciler önceliklendirilecektir), kırsal kalkınma ilgili kuruluş çalışanları, kırsal kalkınma alanına ilgisi olan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma ve çiftçilerle çalışma motivasyonuna sahip olan 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 çiftçiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 28 Ocak 2019

Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

BAŞVUR!

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Gönüllü Eğitmeni Ol!
Son Başvuru Tarihi: 28 Ocak 2019

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.
Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de bireyler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.
Proje hakkında detaylı bilgiye paramiyonetebiliyorum.net adresinden ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzu py@habitatdernegi.org adresine iletebilirsiniz.