Sen de mavi yakalı işçilerin finansal okuryazarlıklarının geliştirilmesi konusunda gönüllü eğitmen olmak istiyorsan 20 – 24 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimlerine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi “Mavi Yakalı İşçiler için Finansal Okuryazarlık” müfredatına yönelik 20 – 24 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimleri kapsamında 50 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, finansal okuryazarlık ve sürdürülebilir kalkınma konularına ilgi göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de mavi yakalı işçilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Eğitim İçeriği

• TEMEL FİNANSAL OKURYAZARLIK PRENSİPLERİ
  • HEDEFLER
  • BÜTÇE
  • HARCAMALAR
  • BORÇLAR
  • BİRİKİMLER
  • FİNANSAL TABLO
  • ÇOCUKLAR İLE FİNANS

Kimler Eğitmen Olabilir?

Üniversite öğrencileri (İşletme Fakültesi öğrencileri ve İnsan Kaynakları Yönetimine yönelik ders alan öğrenciler önceliklendirilecektir.), üretim departmanı ve mavi yakalı işçiler ile çalışan ilgili kuruluş çalışanları, üretim ve insan kaynakları yönetimi alanına ilgisi olan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma ve mavi yakalı işçilerle çalışma motivasyonuna sahip olan 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 mavi yakalı işçiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Mart 2019

Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

BAŞVUR!

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Gönüllü Eğitmeni Ol!
Son Başvuru Tarihi: 12 Mart 2019

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine geliştirilen eğitim müfredatı, genç eğitmenler tarafından toplam 81 ilde, akran eğitimi modeli ile verilen eğitimlerle yaygınlaştırılmaktadır.

Soru ve görüşleriniz için (0)212 265 33 14/15 numaralı telefondan ya da py@habitatdernegi.org mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.