Ulusal Gençlik Parlamentosu

Kent Konseyleri bünyesinde,  Gençlik Meclislerinin oluşumunu desteklemeye devam eden Habitat; 2004 yılında Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun(UGP) kurulmasını kolaylaştırarak, Türkiye genelinde farklı kentlerde bulunan Gençlik Meclisleri, Gençlik STK’ları ve Üniversite kulüplerinin ortak hedefler üretmek amacıyla bir araya geldiği önemli bir zemin oluşturdu. Gençlik alanında, farklılıkları bir araya getiren bir platform olan UGP; bünyesindeki gençlik gruplarının kendi aralarındaki iletişimlerini güçlendiren, birbirlerini tanımalarını destekleyen, gençlik alanındaki gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan ve sorunların çözümünde ortak bir yaklaşım oluşturarak, ulusal ölçekte politikalar üreten bir gençlik platformudur.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu:

Habitat; sivil networklerle, iş dünyası arasındaki iletişimin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu savunur. Bu kapsamda; gençleri yalnızca özel sektör ortaklığında geliştirdiği projelerle iş dünyası ile tanıştırmakla yetinmeyerek; TOBB bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu’nu oluşum sürecinden itibaren destekler. TOBB bünyesinde Genç Girişimciler Kurullarının oluşması öneren Habitat, bugün 81 ilde örgütlenen bu kurulların Türkiye’nin ekonomik, çevresel ve sosyal kalkınma süreçlerinde çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyor.

Özellikle yürüttüğü Uluslararası Girişimcilik Merkezi Projesi ile hem girişimcilik alanında istihdamı destekleyici eğitimler vermeyi hem de kentlerde kurulan genç girişimciler kurullarıyla, üniversitelerin girişimcilik kulüpleri ve UGP dâhilinde yapılanan networklerle bu alandaki etkileşimi ve iletişimi arttırmayı hedefliyor.

Habitat, TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarının kentlerde, birbirleriyle iletişim halinde olmalarını ve birlikte çalışmalar geliştirmelerini destekliyor.