Hakkımızda

Habitat Derneği (Habitat) dijitalleşen dünyayla uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde, toplumsal kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. 1995 yılında Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi ve 1996 yılında Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen gençler tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Habitat’ın kuruluş misyonu, dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmaktı.

 

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Habitat, binlerce gönüllüsüyle birlikte din, dil, ırk, siyasi görüş, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımı gözetmeksizin, toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Dezavantajlı grupların kendilerini geliştirebilmeleri için çağın gerektirdiği dijital becerilerle donanmalarını sağlama, ekonomik ve sosyal kaynaklara eşit erişim sağlama, karar alma süreçlerine katılımı destekleme, toplumsal ve çevresel duyarlılığı artırma gibi konularda çalışmalar yürüterek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı desteklemektedir.

 

Habitat bütün çalışmalarında hükümetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok paydaşlı ortaklıklar kurmaktadır. Örgütlü ve gönüllülük bilinciyle hareket eden toplumların etkinliğine inanan Habitat, Gençlik Kültür Evleri ile Kent Konseyleri ve Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun kurulmasına öncülük etmiştir. Beceri geliştirme, girişimcilik ve nitelikli iş gücünün yetişmesine yönelik programlar hayata geçiren Habitat, TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları gibi birçok mekanizmanın oluşmasını desteklemiştir. Ayrıca, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini geliştirebilmek adına 200 ülkede aktif olarak faaliyet gösteren Global Girişimcilik Ağı’nın (GEN Global) bir parçası olan GEN Türkiye’ye öncülük etmekte ve GEN Türkiye idari yönetimini üstlenmektedir.

 

Gücünü Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllülerin pozitif enerjisi ile uluslararası bilgi birikiminden alan Habitat, girişimcilik, dijital dönüşüm, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme alanlarındaki çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda Türkiye’nin içinde bulunduğu geniş bir coğrafi bölgede çalışmalarını yaygınlaştırmaktadır. Anadolu’da 13 farklı ilde hayata geçirdiği Yerel Hub’lar (Topluluk Merkezleri) ile Habitat, sınırları aşmaya hazır toplulukların küresel pazarlara ulaşması için yerel işletmeler ve KOBİ’lerin faydalanacağı farklı eğitim, program ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. 

Amacımız

Dijitalleşen dünyayla uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştirmek.

İlkelerimiz

Beyannameler

Yıllara Tıklayarak İlgili Beyannameleri görüntüleyebilirsiniz