Habitat Derneği‘nin 2006 yılından beri CISCO ortaklığında yürüttüğü “Bilişimde Genç Hareket” projesinin bilgi sayfasına hoşgeldiniz. Projenin amacı, gençleri bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğiterek, onları yarının dünyasına hazırlamak ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzlerce genci, bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçası haline getirirken gönüllülük ilkesi ile toplumsal bilinç kazanmalarını sağlamaktır.

Bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğitim alarak, ülke ekonomisine katkıda bulunacak genç potansiyelin yetiştirilmesine yönelik, ülke genelinde 16-26 yaş arasında gençler gönüllü eğitmen olmak için seçilmekte ve Habitat Cisco Networking Akademisi kapsamında bilişim eğitimileri almaktadır. Gönüllü eğitmenler illerinde sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere bu eğitimleri ücretsiz olarak sağlamaktadır. Bilişimde Genç Hareket, teknoloji, bilişim, sosyal sorumluluk ve gönüllülüğü bir araya getirir. Gönüllü eğitmenler kişisel gelişmelerine katkıda bulunur, iş deneyimi kazanırlarken kendi şehirlerindeki dezavantajlı gençlere destek olup, ülkenin gelişmesine katkıda bulunurlar.

• Bilişimde Genç Hareket projesi 2008 ve 2014 yıllarında olmak üzere iki kere “Sosyal Sorumluluk” ödülü almıştır.
  • Projenin en önemli getirilerinden biri, eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcıların Cisco’nun uluslararası geçerliliği olan sertifikasına sahip olmalarıdır.
  • Projeyle ilgili bazı rakamları aşağıda görebilirsiniz.

PROJE HABERLERİ

Hedef Grup

16 – 26 yaş arası gençler

Proje Ortakları & Destekçiler
  • Cisco

2006 – halen devam ediyor

Müfredat

Projede 2 farklı modelde eğitimler verilmektedir:

• Meslek Edindirme Kursları (Yüz yüze eğitim)
    • Bilgi Teknolojileri Temelleri (IT Essentials)
    • Cisco Certified Network Associate (CCNA – Ağ Uzmanlığı)
  • Dijital Kültür Kursları (Self enroll – online)
    • Linux Essentials (Linux Temelleri)
    • Introduction to Cybersecurity (Siber Güvenlik)
    • Introduction to IoT (Internet of Things)
Ödül & Başarı

BGH Projesi; Cisco Systems tarafından verilen NETACAD  “Yılın Projesi Ödülü”nü kazandı. (2008)

Proje; yaratıcılık, eğitime katılan kişilerin sayısı, paydaşları bir araya getirme modeli ve sosyal sorumluluk bilinci konularında gösterdiği başarıdan ötürü ödüle layık görüldü. (2014)

Güncel Durum

2016 Mayıs – 2017 Aralık tarihleri arasında 4.915 kişi eğitimlerimize katıldı.

Proje başlangıcından bu yana toplamda 10.000+ genç eğitimlerden faydalandı.