Kontrol Bende Projesi, Facebook ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında Türkiye’de 30 ilde gönüllü eğitmenler ile çevrimiçi emniyet konusunda farkındalığı arttıracak yüz yüze yerel eğitimler düzenlenmektedir.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerle katılımcıların sosyal medya araçlarından özellikle Facebook güvenlik kurallarını öğrenmesi ve online ortamda kişisel bilgi güvenliklerini en doğru şekilde sağlamaları konusunda gerekli bilginin aktarılması sağlanmaktadır. Kişisel bilgilerin ve sosyal medya hesabının güvenliği konusunda sürekli olumsuz durumlarla karşılaşan bireylerin bu olumsuz durumlar meydana gelmeden alınabilecek önlemler konusunda farkındalık sağlanması hedeflenmektedir.

Projenin ilk etabında 2017 yılında  20 ilde 100 gönüllü eğitmenimiz ile 11.115 kişiye eğitimin yaygınlaştırılması sağlanmıştır.

PROJE HABERLERİ

Proje Ortaklıkları&Destekleyiciler

2017 – Halen

Proje İlleri

Ankara, Antalya, Adana, Balıkesir, Bursa, Bolu, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Rize, Uşak, Trabzon ve Yalova.

Güncel Durum

100 Gönüllü Eğitmen

11.115 Kişi ile yüz yüze çevrimiçi emniyet eğitimleri gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 15.11..2018