Gençlik katılımını yerel düzeyde destekleyen non-formel eğitim yaklaşımlarının değişimi ve geliştirilmesi ve yerel düzeyde gençlik katılımını güçlendirici yeni ve inovatif yaklaşımların geliştirilmesi.

Protekiz’den ECOS – Cooperativa de Educação, Cooperação e Desenvolvimento isimli gençlik sivil toplum kuruluşunun başvuru ve 7 ülkeden 9 geçlik STK’sının ortaklığında 18 ay uygulanacak projede ülkelerin kendi yerel gençlik katılım modelleri tartışılacak ve bu modellerin geliştirilmesi yukarıda bahsedilen etkiyi oluşturması amacı ile sağlanır.

Proje Ortaklıkları&Destekleyiciler
  • ECOS – Cooperativa de Educação, Cooperação e Desenvolvimento PORTEKİZ,
  • Municipality Center of Creative Services of Eastern Latvia LİTVANYA,
  • Agenzija Zghazagh MALTA,
  • Ialomita Youth Association ROMANYA,
  • Local Council Slobozia ROMANYA,
  • Creative Activity Center Foundation POLONYA,
  • EuroMed Youth Center TÜRKİYE,
  • Haaslava Municipality ESTONYA,
  • Habitat Derneği TÜRKİYE.

Eylem 4.4 Yenilik ve Kaliteyi Teşvik Eden Projeler Kapsamında AB Gençlik Programları tarafından fonlanır.

Ocak 2013 – Ağustos 2014

Beklenen Politika Çıktısı/Kamu Politikası Etkisi
  • Yerel düzeyde gençlik katılımının güçlendirilmesi ve bunun için mekanizmaların oluşturulması;
  • Yerel düzeyde diyalog mekanizmalarının kalitesinin arttırılması için inovatif yaklaşımların geliştirilmesi;
  • Yerel yönetimler ve yerel gençlik STK’larının ortaklaşam çalışarak yerel gençlik politikaları oluşturmaları;
  • Non-formal eğitim metotları ile daha kapsayıcı yerel gençlik katılımı modellerinin oluşması ve bunların paylaşılması.