Kadınların işletmelerinde ürünlerini tüketiciye daha güvenli bir şekilde ulaştırmaları için gıda güvenliği ve lojistiği gibi konular ile birlikte günlük hayatlarında kullanmış oldukları ürünleri doğru şekilde kullanmalarını sağlamak için ipuçlarıyla desteklendikleri Kız Kardeşim Projesi Gıda Güvenliği ve Lojistik Eğitimi 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Sen de ürünlerini nasıl daha iyi koruyabileceğini öğrenmek istiyorsan çevrim içi eğitimize katıl, Facebook ve Instagram reklamcılığından iyi uygulama örneklerine varana kadar bilgi sahibi ol.

Eğitim İçeriği

Bulaşma/kontaminasyon nedir?

Gıda kontaminasyon çeşitleri nelerdir?

Depolama koşulları

Hijyen ve sanitasyon nedir?

Haşere kontrolü

Lojistik ve gıda lojistiği

Kimler eğitime katılabilir?

Eğitim, 15-55 yaş aralığında bu alanda bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen katılımcıların başvurularına açıktır.

Eğitimin detayları nelerdir?

Zoom platformu üzerinden gerçekleşecek olan eğitime katılım ücretsizdir. Eğitimin linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adresleri ve telefon numaralarına SMS yoluyla iletilecektir.

Eğitim Tarihi:  23 Kasım 2021 Salı 20:00 – 22:00

Son Başvuru Tarihi: 23Kasım 2021 – 15:59

Sorularınız için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınlar, öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacaktır. Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığı ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2015-2020 yılları içerisinde 81 ilde gerçekleştirilmiş finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle yüz yüze ve online olarak 100.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018-2019 yılında gezici eğitim tırı ile 1.700’den fazla kadına ulaşmıştır.

2019 yılında ilki düzenlenen Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı, gıda girişimciliği üzerine girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla, 30 ilden 11 girişimci kadına 275.000 TL’lik hibe desteği sağlamıştır.

2021 döneminde Kız Kardeşim Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında, eğitim müfredatları ve gezici eğitim tırı ile 15.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Yerel eğitimlere ek olarak yeme & içme sektörüne yönelik çalışan, halihazırda işletme sahibi olan girişimci kadınların, işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 girişimci kadın 25 biner TL ve 1 girişimci kadın 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenecektir. Ayrıca proje kapsamında “Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları” organize edilerek ve kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.