Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye ile yürüttüğümüz Kız Kardeşim Projemiz; 300’ün üzerinde projenin yarıştığı Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, eğitim kategorisindeki ödüle layık görüldü.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) düzenlediği “18.Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Töreni” 29 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Kamu ve özel sektör kurumları ile genç iletişimcilerin 21 ana ve 27 alt kategoride 300’e yakın projesinin yarıştığı ve 49 projenin ödüllendirildiği Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, Kız Kardeşim Projemiz eğitim kategorisinde en iyi proje seçildi.

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, toplumsal ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının desteklenmesini hedefleyen projede, 2018 yılı içerisinde 30 ilde gerçekleştirilen eğitimler ile 9.339 kadına ulaşıldı. “Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları” gibi birçok etkinliğin yanı sıra, girişimcilik ve öğrenme motivasyonuna sahip mülteci kadınlara yönelik girişimcilik eğitimleri de verildi.

2019 yılında da 30 ilde gerçekleştireceği eğitimler ile 9.000 kadına ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında, yıl boyunca kadınlara yönelik dijital okuryazarlık, ebeveyn ve bilgi güvenliği, bireyler için finansal bilinç ve uygulamalı temel finans eğitimleri verilecek. Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımalarını, girişimci ve girişimci adaylarının temel finansal operasyonlarını verimli yönetebilmeleri için de eğitimler verilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu eğitimlere ek olarak, üretim gerçekleştiren kadınlara/kooperatiflere mobil fotoğrafçılık ve internet reklamcılığı eğitimleri ile kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçleri desteklenecek.