UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen ve Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş aralığındaki Türk ve mülteci gençlerin dijital teknolojileri kullanma yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Blockchain Okuryazarlığı Farkındalık Eğitimi düzenlenecektir.

Gençlerin dijital becerilerinin gelişiminin, girişimcilik ve/veya istihdam süreçlerinde onları destekleyen en önemli yapı taşlarından biri olduğu iç görüsünden hareketle hayata geçirilen Dijital Becerileri Geliştirme Programı kapsamında düzenlenecek olan eğitim 4 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecektir.

Sen de profesyonel yaşamında seni destekleyecek olan dijital yetkinliklerini geliştirmek istiyorsan, Blockchain Okuryazarlığı Farkındalık Eğitimi’ne hemen başvur!

Eğitim içeriği

• Blockchain temelli teknoloji ve bilişim kaynakları,
  • Blockchain altyapısı adaptasyonu,
  • Blockchain altyapısı kullanımı (teknoloji ve finans sektörleri),
  • Blockchain altyapısının potansiyel kullanım alanları,
  • Blockchain teknolojisi ve kripto para piyasası hakkında genel bilgilendirme
  • Blockchain ve hukuk

Kimler eğitime katılabilir?

Eğitim, Blockchain okuryazarlık alanında bilgi sahibi olmak ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen 15-24 yaş aralığından Türk ve mülteci gençlerin katılımına açıktır.

Eğitim detayları nelerdir?

• Çevrim içi gerçekleşecek olan eğitime katılım ücretsizdir.
  • Eğitim dili Türkçe olup Arapça simultane çeviri desteği sağlanacaktır.
  • Zoom platformu üzerinden çevrim içi gerçekleşecek eğitim, 3 saat sürecektir.
  • Eğitim linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adreslerine gönderilecektir.
  • Eğitime eksiksiz katılan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Tarihi: 04/02/2022

Eğitim Saati: 18:00 – 21:00

Son Başvuru Tarihi: 04/02/2022

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde, dijital yetkinliklere sahip bireyler kendileri için geçim kaynağı yaratma konusunda daha fazla fırsata ulaşabileceklerdir. Bu iç görüden hareketle yola çıkan Geleceği Eşitle Projesi, Türkiye’deki gençlerin dijital becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemektedir.

UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, gençlerin dijital teknolojileri kullanma kapasitelerine katkı sağlamak için tasarlanmış bir dizi eğitim programından faydalanılmaktadır. 2021 ve 2022 yıllarında, “Dijital Becerileri Geliştirme Programı” ve “Girişimcilik Destek Programı” olmak üzere iki ana kategoride verilecek olan ücretsiz eğitimlerle desteklenen eğitim programı, 81 ilde gençleri dijital teknolojiler, girişimcilik ve iş bulma konularında desteklemeyi amaçlamaktadır.

Dijital Becerileri Geliştirme Programı içerisinde; Blockchain Okuryazarlığı, Tasarım Odaklı Düşünme gibi farkındalık eğitimlerinin yanı sıra Pytاon, UI/UX, Unity gibi yazılım ve uzmanlık eğitimleri ile Kariyer Planlama eğitimleri yer almaktadır. Girişimcilik Destek Programı içerisinde ise; GenU Youth Challange, Hızlandırma Programı ve Demo Günü gibi etkinlikler bulunmaktadır.

Proje kapsamında kursları tamamlayan katılımcılara başarı sertifikası verilmektedir.

سيتم عقد “تدريبات الوعي عن البلوك تشين” ضمن نطاق مشروع “مُساواةُ المستقبل” الذي تنفذه يونيسف وجمعية هابيتات والذي يهدف الى تطوير مهارات فئة الشباب من مجتمع اللاجئين والأتراك المقيمين في تركيا الذين تتراوح أعمارهم بين 15 و24 عامًا في استخدام التقنيات الرقمية.

ستعقد التدريبات كجزء من برنامج تنمية المهارات الرقمية الذي تم تنفيذه برؤية ثاقبة أن تنمية المهارات الرقمية للشباب أحد أهم اللبنات الأساسية التي تدعمهم في ريادة الأعمال أو عمليات التوظيف في 04 شباط 2022.

إذا كنتم ترغبون في تحسين مهاراتكم في استخدام التقنيات الرقمية، قدموا طلبكم لتدريبات الوعي عن البلوك تشين الآن!

محتوى التدريب:

• التكنولوجيا وموارد المعلومات المستندة إلى البلوك تشين

• التكيف مع البنية التحتية للبلوك تشين

• استخدام البنية التحتية للبلوك تشين (في قطاع التكنولوجيا والتمويل)

• الاستخدامات المحتملة للبنية التحتية في البلوك تشين

• معلومات عامة حول تقنية البلوك تشين وسوق العملات المشفرة

• البلوك تشين والقانون

من يمكن أن ينضم للتدريب؟

فئة الشباب من مجتمع اللاجئين والاتراك اللذين تتراوح أعمارهن بين 15 و24 عامًا يمكنهم التقدم للحصول على التدريب.

ما هي تفاصيل التدريب؟

· لغة التدريب ستكون باللغة التركية. سيتم توفير دعم الترجمة الفورية إلى اللغة العربية.

· التدريب مجاني تمامًا.

· سيتم إجراء التدريب عبر الانترنت على منصة زووم وسيستمر لمدة 3 ساعات.

· سيتم منح شهادة مشاركة للمشاركين الذين شاركوا بشكل كامل في البرنامج التدريبي.

تاريخ التدريب: 04 شباط 2022

وقت التدريب: 18:00 – 21:00

آخر موعد للتقديم: 04 شباط 2022.

للحصول على معلومات مفصلة حول المشروع وللإجابة على أسئلتك حول التدريب، يمكنك إرسال بريد إلكتروني إلى gelecegiesitle@habitatdernegi.org