Paramı Yönetebiliyorum Projesi; Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında, 30 üye banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Proje kapsamında 2021 yılı itibariyle hedef kitlemize dahil ettiğimiz Çocuklar için Finansal Okuryazarlık müfredatları ile; 6-8, 9-11 ve 12-14 yaş grubundaki çocukların;

• Para kavramını tanıma,
  • Mal ve hizmetler,
  • İstek ve ihtiyaç,
  • Tasarruf,
  • Birikim,
  • Sorumlu tüketim,
  • Harcama alışkanlıkları

kavramlarını tanıyarak ve anlayarak finansal okuryazarlık becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Gönüllü olarak çevrimiçi platformlarda çocuklarda finansal bilinç oluşturulmasına ve bu alanda onlara farkındalık kazandırılmasına destek olmak isterseniz 23-24-25 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz eğitmen eğitimine başvurularınızı bekliyoruz.

*Eğitmen Eğitim Tarihleri

– 23 Nisan 2021 21:00 – 22:30

– 24-25 Nisan 2021 13:00 – 17:30

• Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Son Başvuru Tarihi: 17 Nisan 2021 / 23:59

*Eğitmen Eğitimi Sonuçları en geç 21 Nisan 2021 Tarihine kadar sizlere e-posta yolu ile iletilecektir.

Kimler eğitmen olabilir?

Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip olan 6-8, 9-11 ve 11-14 yaş grubu ile çalışan öğretmenlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibi ile birlikte eğitimler planlamak
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak
  • Dijitalde proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütülmesine destek olmak

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

• Eğitimler 2,5 gün boyunca online platform üzerinden gerçekleştirilecektir. (Program saatleri yukarıda paylaşılmıştır.)
  • Eğitmen Eğitimi’ne tam zamanlı katılım gerekmektedir.

*Her türlü sorunuz için py@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.