UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen ve Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş aralığındaki Türk ve Mülteci gençlerin dijital teknolojileri kullanma yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen Geleceği Eşitle Projesi Digital Masters Academy kapsamında UI/UX Eğitimi düzenlenecektir.

Gençlerin dijital becerilerinin gelişiminin, girişimcilik veya istihdam süreçlerinde onları destekleyen en önemli yapı taşlarından biri olduğu iç görüsünden hareketle hayata geçirilen Geleceği Eşitle Projesi Digital Masters Academy kapsamında düzenlenecek olan eğitim, 18 Aralık 2021- 27 Şubat 2022 tarihleri arasında her hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) 15-24 yaş aralığındaki Türk ve Mülteci genç kız ve kadınlar ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Eğitim içeriği

· Prototipleme

· Geliştirme

Kimler eğitime katılabilir?

· 15-24 yaş aralığındaki Türk ve Mülteci genç kız ve kadınların UI/UX Eğitimi’ne başvuru yapmalarını bekliyoruz.

NOT: Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır. Başvurular Türkiye’nin 81 iline açıktır.

UI/UX Eğitimi’nin detayları nelerdir?

· Eğitim dili Türkçe olup Arapça simultane çeviri desteği sağlanacaktır.

· Eğitim tamamen ücretsizdir.

· Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşecek eğitim, 20 gün her hafta sonu olacak şekilde (120 saat) sürecektir.

· Tüm eğitim programına eksiksiz katılan ve eğitim sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan katılımcılara başarı belgesi verilecektir.

NOT: İstanbul ve İzmir şehirlerinde bilgisayara ve internete erişimi olmayan kişilere fiziksel katılım ile destek verilecektir.

Eğitim Tarihleri: 18 Aralık 2021- 27 Şubat 2022

Eğitim Saati: 10:00-17:00 Her hafta sonu (Cumartesi ve Pazar)

Son Başvuru Tarihi: 12 Aralık 2021

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde, dijital yetkinliklere sahip bireyler kendileri için geçim kaynağı yaratma konusunda daha fazla fırsata ulaşabileceklerdir. Bu iç görüden hareketle yola çıkan Geleceği Eşitle Projesi, Türkiye’deki Türk ve Mülteci gençlerin dijital becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemektedir.

UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, gençlerin dijital teknolojileri kullanma kapasitelerine katkı sağlamak için tasarlanmış bir dizi eğitim programından faydalanılmaktadır.

2021 ve 2022 yıllarında, “Dijital Becerileri Geliştirme Programı” ve “Girişimcilik Destek Programı” olmak üzere iki ana kategoride verilecek olan ücretsiz eğitimlerle desteklenen eğitim programı, 81 ilde gençleri dijital teknolojiler, girişimcilik ve iş bulma konularında desteklemeyi amaçlamaktadır.

Dijital Becerileri Geliştirme Programı içerisinde; Blockchain Okuryazarlığı, Tasarım Odaklı Düşünme gibi farkındalık eğitimlerinin yanı sıra Python, Unity ve UI/UX gibi yazılım ve uzmanlık eğitimleri ile Kariyer Planlama eğitimleri yer almaktadır. Girişimcilik Destek Programı içerisinde ise; GenU Youth Challange, Hızlandırma Programı ve Demo Günü gibi etkinlikler bulunmaktadır.

Proje kapsamında eğitimleri tamamlayan katılımcılara başarı sertifikası verilmektedir.

سيتم عقد “تدريب UI/UX” كجزء من “أكاديمية الماجستير الرقمية” التي تعقد في نطاق مشروع “مُساواةُ المستقبل” الذي تنفذه يونيسف وجمعية هابيتات والذي يهدف الى تطوير مهارات فئة الشباب من مجتمع اللاجئين والاتراك المقيمين في تركيا الذين تتراوح أعمارهم بين 15 و24 عامًا في استخدام التقنيات الرقمية.

استنادًا إلى الرؤية الثاقبة التي مفادها أن تطوير المهارات الرقمية لفئة الشباب هو أحد أهم اللبنات التي تدعمهم في ريادة الأعمال أو عمليات التوظيف، سيُعقد التدريب في نطاق مشروع مُساواةُ المستقبل ضمن أكاديمية الماجستير الرقمية في كل عطلة نهاية الأسبوع يومي (السبت والأحد) بين تاريخ 18 كانون الاول 2021 وتاريخ 27 شباط 2022. وسيقام التدريب مع الفتيات والنساء من مجتمع اللاجئين والاتراك اللواتي تتراوح أعمارهن بين 15 و24 عاماً!

محتوى التدريب:

· النماذج

· تطوير

من يمكن أن ينضم للتدريب؟

الفتيات والشابات من مجتمع اللاجئين والاتراك اللواتي تتراوح أعمارهن بين 15 و24 عامًا يمكنهن التقدم للحصول على التدريب.

ملاحظة: عدد الاشخاص الذي سوف يتم قبولهم محدود ب 30 فتاة وشابة فقط. طلبات التقديم مفتوحة لجميع مدن تركيا ال 81.

ما هي تفاصيل التدريب؟

· لغة التدريب ستكون باللغة التركية. سيتم توفير دعم الترجمة الفورية إلى اللغة العربية

· التدريب مجاني تمامًا

· سيتم إجراء التدريب عبر الانترنت على منصة زووم وسيستمر لمدة 20 يوم (120 ساعة) في نهاية كل أسبوع.

· سيتم منح شهادة مشاركة للمشاركين الذين شاركوا بشكل كامل ونجحوا في الامتحان الذي سيعقد في نهاية البرنامج التدريبي.

تواريخ التدريب: بين تاريخ 18 كانون الاول 2021 وتاريخ 27 شباط 2022

وقت التدريب: 10.00-17.00 نهاية كل أسبوع (السبت والأحد)

آخر موعد للتقديم: 12 كانون الاول 2021

للحصول على معلومات مفصلة حول المشروع وللإجابة على أسئلتك حول التدريب، يمكنك إرسال بريد إلكتروني إلى gelecegiesitle@habitatdernegi.org

حول المشروع

في يومنا هذا حيث تكتسب الرقمنة أهمية كبيرة، ستتاح للأفراد ذوي الكفاءات الرقمية المزيد من الفرص لخلق سبل عيش لأنفسهم. بناءً على هذه الرؤية، يهدف مشروع “مُساواةُ المستقبل” إلى زيادة فرص عمل فئة الشباب في تركيا من خلال تحسين مهاراتهم الرقمية.

ضمن نطاق المشروع المنفذ بالشراكة مع يونيسف وجمعية هابيتات، يتم استخدام سلسلة من البرامج التدريبية المصممة للمساهمة في تطوير قدرة الشباب على استخدام التقنيات الرقمية. يهدف البرنامج التدريبي الذي سيتم تقديمه في فئتين رئيسيتين; “برنامج تنمية المهارات الرقمية” و “برنامج دعم ريادة الأعمال” لعامي 2021 و2022، إلى دعم الشباب في 81 مدينة في مواضيع التقنيات الرقمية وريادة الأعمال والتوظيف.

ضمن برنامج تنمية المهارات الرقمية سيتم تنفيذ دورات تدريبية للتوعية مثل التوعية عن البلوك تشين والتفكير التصميمي، وتدريبات تخصص البرمجيات مثل Python وتطوير الويب (UI/UX) و Unity وتدريبات التخطيط الوظيفي. بالإضافة إلى ذلك، ضمن برنامج دعم ريادة الأعمال؛ هناك أحداث مثل تحدي GenU لفئة الشباب وبرنامج تسريع الأعمال ويوم تقديم العروض Demo day .

يحصل المشاركين الذين أتموا التدريبات على شهادة نجاح ضمن نطاق المشروع.