Dünya Yatırımcı Haftası kapsamında Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen programın ikinci gününde, Habitat Derneği olarak Türkiye’de finansal bilinç konusunda yaptığımız çalışmaları anlattık. Yatırımcıların eğitimi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, Paramı Yönetebiliyorum Projemizin finansal farkındalığı hedeflediği ilk oyunu “Harçlık Oyunları” da oynandı.

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından her yıl ekim ayının ilk haftası düzenlenen “Dünya Yatırımcı Haftası”, bu yıl Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde 30 Eylül – 6 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenleniyor. Etkinliğin ikinci gününde Borsa İstanbul’da finans sektörü, üniversite öğrencileri ile buluştu. Etkinlik, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Mustafa Selim Yazıcı, Habitat Derneği Finansal Bilinç Programı Direktörü Hande Yavaşça, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Başkanı Atilla Köksal, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreteri İlkay Arıkan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergün ve Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Vekili Mehmet Gönen’in katılımıyla gerçekleşen gong töreninden sonra başladı.

Dünya çapında bu yıl üçüncüsü kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası’nda açılış töreninin ardından; FODER Başkanı Atilla Köksal, Habitat Derneği Finansal Bilinç Programı Direktörü Hande Yavaşça ve TKYD Başkanı Mustafa Selim Yazıcı’nın bütçe, birikim ve yatırım konularıyla ilgili yapılan sunumlarla devam etti. Habitat Derneği olarak Türkiye’de finansal bilinç konusunda yaptığımız çalışmalarını ve başarı hikayelerini anlattığımız etkinlikte, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve VISA Türkiye ortaklığıyla 2009 yılından bu yana yürüttüğümüz Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında geliştirilen ve finansal farkındalığı hedefleyen oyunu “Harçlık Oyunları” da oynandı.