Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında “Türkiye’de E-Yönetişimin Gelişimi için Gençlerin Etkin Kılınması” vizyonu ile 2004 yılında başlayan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” Projesi, 2014 yılında “Geleceğini Tasarla” adıyla gelişerek devam etmektedir.

1. yüzyıl yetkinliklerinin büyük önem kazandığı bu dönemde, Geleceğini Tasarla projesi, beceri ve istihdam olarak 2 ana odakta devam etmektedir. Bu programın ana hedefi, iş arayan gençlerin dijital becerilerini geliştirmenin yanı sıra istihdam edilebilirliklerini de artırmak adına sosyal becerilerini de geliştirmektir. Proje kapsamında uygulanan karma eğitim modeli ile “geleceginitasarla.com” bünyesindeki video içeriklerin yanı sıra,  gönüllü eğitmenlerimiz aracılığıyla yürüteceğimiz online eğitimler ile katılımcılarımıza kapsamlı bir eğitim desteği vereceğiz.

Online Eğitim Platformu: “geleceginitasarla.com”

Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Geleceğini Tasarla projesi kapsamında hayata geçirilen “geleceginitasarla.com” kullanıcılarına dijital yetkinliklerini geliştirme, sosyal becerilerini zenginleştirme ve etkin iş arama konularında eğitim fırsatı sunan bir online eğitim platformudur. Etkili sunum hazırlama tekniklerinden CV hazırlamaya kadar geniş yelpazedeki içerikler ile gerek kendiniz için doğru işi bulmaya bir adım daha yaklaşabilir gerekse de profesyonel yaşamınızda sizlere yardımcı olacak dijital becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Dijital Okuryazarlık Segmenti

Geleceğini Tasarla projesi kapsamında yürütülen Karma Eğitim Modeli’nin segmentlerinden biri olan Dijital Okuryazarlık Eğitimiyle;

• Teknolojinin ve medyanın gelişim süreci
  • Dijital Vatandaşlık Kavramı
  • Dijitalde Güvenlik
  • Dijitalde Doğru Bilgiye Erişim
  • İnternet Hukuku ve Dijital Etik

konularında katılımcıların bilgi edinmeleri hedeflenmektedir. Bu eğitim segmenti ile katılımcıların iyi bir dijital vatandaş olmak için gerekli niteliklere sahip olması ve aynı zamanda dijital dönüşümün getirdiği değişimlere kolaylıkla adapte olabilmeleri amaçlanmaktadır.

Projenin Gönüllü Eğitmeni olarak seçilecek kişiler;

• Karma Eğitim Programı kapsamında gerçekleşecek olan online eğitimlerin katılımcılara aktarılmasından,
  • Eğitimlerin raporlamasından,
  • Projenin çevrimiçi ve çevrimdışı kanallarda elciğini üstlenmekten

sorumlu olacaktır.

Kimler başvuruda bulunabilir?

• Sivil toplum alanında gönüllü olmak isteyen ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan,
  • Dijital yetkinlikleri gelişmiş ve özellikle kendisini iyi bir dijital vatandaş olarak tanımlayan

18 yaş üstü bireyler başvuruda bulunabilir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Eğitmen eğitimi, 24 Eylül – 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir.
  • Eğitim online olarak Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
  • Katılımcıların eğitimin tümüne katılımları mecburidir.

Son Başvuru Tarihi: 21 Eylül 2021, 12:59

***Eğitmen eğitimine ilişkin detaylı program başvurusu başarıyla sonuçlanan katılımcılarımız ile daha sonrasında paylaşılacaktır.***

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için ruzgar@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da (538) 361 3417 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.