Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi, kadınların pazarlama / online satış, e-ticaret mevzuatı gibi konularda farkındalıklarının artması ve online platformlardan satış gerçekleştirmelerinin teşviki amacıyla uygulanmaktadır.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Online Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’nde, üretici kadınlar kullanıcılarını merkeze alarak ürünlerini nasıl geliştirebileceklerini derinlemesine sorgulama fırsatı yakalayacak. Katılımcılar, uygulamalı vaka çalışması ile hedef kitlelerini tanırken, deneyim haritası kanvası ile potansiyel müşterilerinin tüm etkileşimlerini, kullanıcının gözüyle deneyimleyecek.

Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılım gösteren 500 kadın içerisinden seçilecek olan 100 kadına mentörlük desteği verilecektir. Eğer sen de bu desteklerden yararlanmak istiyorsan, bu atölye tam da sana göre!

Atölye Programı
17:00-17:15Tanışma ve Programın Tanıtımı
17:15-17:45Tasarım Odaklı Düşünme Nedir? & İyi Örnek Uygulamaları
17:45-18:30Vaka Çalışması
18:30-19:00Marka ve Patent 101 & Değerlendirme

*Atölyeye katılım ücretsizdir.

*Atölye sadece kadınlara açıktır.

Atölye Tarihi: 1 Şubat 2021 / 17:00-19:00

Son Başvuru: 30 Ocak 20201 / 23:59

Proje Hakkında:

2014 yılından beri devam eden Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması hedefi ile henüz internetle tanışmamış veya internet kullanımı konusunda becerileri eksik olan bireylere İnternet Okuryazarlığı Eğitimleri vererek dijital dönüşümü hızlandırmayı amaçlamıştır. Proje kapsamında 2014-2019 yılları arasında 46.600 kişiye yüz yüze eğitimler ile ulaşılmıştır. Bu faydalanıcıların %53’ünü kadın katılımcılar oluştururken %47’sini erkek katılımcılar olmuştur.

Hedefi Olan Kadına İnternet ile Hayat Kolay Projesi, ikinci döneminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi ve ekonomiye katılmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi Eğitim Müfredatı ile 81 ilde 5.000 kadına eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Eğitimlerinden yararlanan kadınlar arasından 500’ü ile Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri gerçekleştirilecek ve devamında 100 katılımcıya mentorlük desteği verilecektir.

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için ihk@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.