Habitat Derneği Girişimcilik Programı Kız Kardeşim Projesi kapsamında online Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi gerçekleştiriyoruz.

Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmelerini ve temel finansal hizmetleri tanımaları amacıyla uygulanan Kız Kardeşim Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi 1 Nisan 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilecektir.

Evde kal, #OnlineKal ve bize katıl!”

Eğitim, her yaş aralığından kendini bu alanda bilgi sahibi olmak isteyen ve kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açıktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Eğitim İçeriği

• Bütçe
  • Harcamalar
  • Birikimler
  • Tasarruf Yöntemleri
  • Borçlar
  • Banka ve Kredi kartı
  • Yatırımlar

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2018-2019 yılları içerisinde 40 ilde gerçekleştirilmiş finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle 20.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018 yılı itibariyle yola çıkan gezici eğitim tırımız ile 1.700’den fazla kadına ulaşmıştır. 2019 yılında bu eğitimlere ek olarak, kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçlerin de 11 kadına hibe desteği sağlamıştır. 2020 döneminde Kız Kardeşim Projesi, eğitim müfredatları ve gezici eğitim tırı ile 10.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Yerel Lezzet Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan kadınlar eğitim programlarıyla 2020 yılında desteklenmeye devam edecektir. Ayrıca proje kapsamında ‘Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları’ organize edilecek ve kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.

Eğitim Tarihi:

1 Nisan 2020 Çarşamba 17:00 – 19:00

Son Başvuru Tarihi:

31 Mart 2020 – 23:59

Eğitimler YouTube üzerinden gerçekleşecektir. Eğitim linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail hesapları üzerinden paylaşılacaktır.