Habitat Derneği Girişimcilik Programı Kız Kardeşim Projesi kapsamında online Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi gerçekleştiriyoruz. Kadınların dijital dünya ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amacıyla uygulanan Kız Kardeşim Projesi Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi 13 Ocak 2022 tarihinde online olarak gerçekleştirilecektir.

Eğitim, her yaş aralığından kendini bu alanda bilgi sahibi olmak isteyen ve kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açıktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Eğitim İçeriği

• İnternet Kavramı,
  • Güvenlik Kavramı,
  • İnternet Güvenliği Kavramı,
  • Güvenliği Tehdit Eden Unsurlar,
  • Güvenli İnternet Hizmeti,
  • Siber Zorbalık,
  • Link Güvenliği,
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,
  • İnternet hukuku gibi konuları kapsamaktadır.

Kimler eğitime katılabilir?

Eğitim, 15-55 yaş aralığında bu alanda bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen katılımcıların başvurularına açıktır.

Eğitimin detayları nelerdir?

Zoom platformu üzerinden gerçekleşecek olan eğitime katılım ücretsizdir. Eğitimin linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adresleri ve telefon numaralarına SMS yoluyla iletilecektir.

Eğitim Tarihi:  13 Ocak 2022 Perşembe 16:00 – 18:00

Son Başvuru Tarihi: 13 Ocak 2022 – 11:59

Sorularınız için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2015-2021 yılları içerisinde 81 ilde yüz yüze ve online olarak gerçekleştirmiş olduğu eğitimlerle 280.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca belirlenen proje illerinde gezici eğitim tırı ile 1.700 kadına ulaşmıştır.

2019 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı kapsamında üretici ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla, 41 kadına toplamda 1.040.000 TL’lik iş geliştirme hibe desteği sağlanmıştır.

2022 döneminde Kız Kardeşim Projesi, eğitim içerikleri ve gezici eğitim tırı ile 7.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Hibe Programı kapsamında ise 45 girişimci kadının iş geliştirme süreçlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirilecek iş birliği kapsamında “Kadın Kooperatiflerine Yönelik Eğitim Programı” gerçekleştirilecektir. Ayrıca üretici kadınlar ile satın alma günleri, mentorluk programları ve girişimci kadınlar ile ilham buluşmaları organize edilerek kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.