Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de kadınların günümüz dünyasında gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının desteklenmesi için katkıda bulunmak istiyorsan, 21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne HEMEN BAŞVUR!

Kız Kardeşim Projesi Eğitmen Eğitimi;

• Gıda Güvenliği ve Lojistik,
  • Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri,
  • Sıfır Atık,
  • Müşteri İlişkileri ve Satış konularında gerçekleştirilecektir.

Kimler Eğitmen Olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Temel teknoloji bilgisine sahip,
  • Sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmalarını bekliyoruz.

81 ilden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının eğitim içerikleriyle ilgisi ve bu alanda tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

21-24 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.

Önemli Not: Eğitmen Eğitimimiz  İstanbul’da yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

21-24 Ekim2021 tarihleri arasında yapılacak olan Eğitmen Eğitimi’nde katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Otel bilgisi ve eğitim programı seçilen katılımcılara e-posta yoluyla iletilecektir.

Diğer Bilgiler:

• Eğitimimiz Covid-19 salgını önlemleri gözetilerek organize edilecektir. Ayrıca katılımcılardan HES kodu, aşı kartı veya 48 saat öncesinde yapılmış PCR test bilgisi talep edilecektir.
  • Konaklamalar çift kişilik odalarda iki kişi olarak gerçekleştirilecektir.
  • Program boyunca sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilecektir.
  • Alınacak yeni tedbirler ve kısıtlamalar çerçevesinde katılımcılardan bazı ek önlemler talep edilebilir ve/veya etkinliklerin yöntemi değiştirilebilir.

Başvuru İlleri: 81 İl

Son Başvuru Tarihleri: 10 Ekim 2021 Saat: 23:59

Proje hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ve burayı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilir ya da 0212 265 33 14/15 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.

Kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınlar, öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacaktır. Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2015-2020 yılları içerisinde 81 ilde gerçekleştirmiş olduğu finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle yüz yüze ve online olarak 100.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018-2019 yılında gezici eğitim tırı ile 1.700’den fazla kadına ulaşmıştır.

2019 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı kapsamında üretici ve yeme & içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla, toplamda 41 kadına 1.040.000 TL’lik iş geliştirme hibe desteği sağlanmıştır.

Ayrıca proje kapsamında “Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları” organize edilerek ve kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.