Kız Kardeşim Projesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul teknik Üniversitesi (İTÜ), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının artması gibi konular ile birlikte bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Kız Kardeşim Projesi 2018-2019 yılları içerisinde 40 ilde finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle 18.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca proje kapsamında yola çıkan gezici eğitim tırı ile 1.700’den fazla kadına ulaşılmıştır.

Yeni gönüllülerin de dahil edileceği Kız Kardeşim Projesi Eğitmen Eğitimi, ‘’Finansal Bilinç” başlığı müfredatına yönelik gerçekleştirilecektir. 81 ilden başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmesinde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır.

27 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenecek eğitmen eğitimleri kapsamında Finansal Bilinç Müfredatı Eğitmen Eğitimi için 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının, eğitim içeriği ile ilgisi ve tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Finansal Bilinç Müfredatı

• Bireyler için Finansal Bilinç Eğitimi (Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmelerini ve temel finansal hizmetleri tanımalarını amaçlamaktadır.)

Sen de kadınların güçlenmesi ve istihdamının desteklenmesine gönüllü olarak katkıda bulunmak istiyorsan hemen başvur!

Proje İlleri: 81 İl

Kimler başvuruda bulunabilir?

• Kadın çalışmaları alanında deneyime sahip/ilgisi olan,
  • Sivil toplum alanında gönüllü olmak isteyen ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan,
  • “Finansal Bilinç” alanına ilgisi ve yeterliliği olan 18 yaş üstü kişiler başvuruda bulunabilir.

Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi durumda sorumluluklarınız nelerdir?
Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi, Kız Kardeşim Projesi Gönüllü Eğitmeni olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu kapsamda gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri, bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmaları ve verdikleri eğitimleri raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Eğitmen eğitimleri, 27 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 16 Şubat 2020 (Saat – 23:59)

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da 0212 265 33 14/15 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

[elfsight_social_media_icons id=”16″]