Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarının güçlendirilmesi, bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanması ve ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi -becerilerle donatılmasını toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesini hedeflemektedir. ‘‘Kız Kardeşim’’ projesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülmektedir. Kız Kardeşim Projesi Türkiye’de yaşayan 15-55 yaş aralığındaki kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetmesini, girişimcilik farkındalığının arttırılması ve desteklenmesini, bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanımına destek olacak bir içeriğini kapsamaktadır.

30 ilde gerçekleştirilen bu eğitimlerin yanı sıra kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı sağlanacaktır.

Ayrıca 2018 yılı içerisinde 5 ilde mülteci kadınlara yönelik yerel girişimcilik eğitimleri verilecektir. Eğitimin gerçekleşeceği şehirler şunlardır; Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana’dır.

1 gün sürecek olan Girişimcilik Yerel Eğitimi, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen eğitmenler tarafından “Arapça” olarak düzenlenecektir. 5 ilde 500 mülteci kadının ve ev sahibi toplum üyesinin faydalanabileceği bu eğitimler, katılımcıların girişimcilikle ilgili temel konseptleri anlamalarına yardımcı olacak içerikleri ve atölye çalışmalarını içermektedir. Bahsedilen konseptler iş kurmak için gerekli ana noktaları kapsamaktadır. Hazırlanan eğitim içerikleri ve atölye çalışmaları girişimcilikle ilgili şu konuları da kapsamaktadır;

1. Girişimcilik motivasyonu,
  2. Girişimcilik türleri,
  3. Yeni bir iş fikri geliştirmek,
  4. Yalın girişim,
  5. İş modeli kanvası,
  6. İş fikri sunumu

Girişimcilik yerel eğitimleri aynı zamanda girişimcilik potansiyelinin oluşturulması ve geliştirilmesi odaklı pilot aktiviteleri de destekleyecektir. Eğitimler temelde, katılımcıların bir “İş Fikri Sunumu” oluşturmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Kimler Başvurabilir?

• Başvuruda belirtilen ilde ikamet ediyor olmak,
  • Arapça bilen,
  • Girişimcilik konusuna ilgisi olan ve bu motivasyona sahip,
  • Öğrenme motivasyonuna sahip,
  • Girişimcilik ekosistemine dahil olmayı isteyen kişiler eğitime başvurabilir.

Bu eğitim tarihleri için 50 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Kontenjan dahilinde kadın katılımcılara öncelik verilecektir.

Yakın zamanda verilecek eğitimlerin bilgisi ve başvuru formları aşağıdadır.

İstanbul – 12- 13 Ekim 2019  Son Başvuru: 8 Ekim saat 18:00

Adana – 19-20 Ekim 2019  Son Başvuru: 15 Ekim saat 18:00

İzmir – 2-3 Kasım 2019 Son Başvuru: 29 Ekim saat 18:00

Mersin – 9-10 Kasım 2019 Son Başvuru: 5 Kasım saat 18:00

Başvuru formuna iletişim bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

Her türlü sorunuz için; nazan@habitatdernegi.org, almuthanna@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

*Eğitimlerimiz ücretsizdir. Eğitimin son gün katılımcılara ‘’Katılım Belgesi’’ verilecektir.

ويهدف المشروع إلى تعزيز وضع المراة الاقتصادي والاجتماعي , والقيام بدور نشط في التنمية الاقتصادية الإقليمية , وتعزيز مركزها الاجتماعي والاقتصادي عن طريق تزويدها بالمعرفة اللازمة بشأن المشاركة الاقتصادية الحيوية.

مشروع أختي (Kız Kardeşim) يقام مع شراكة TOBB ( The Union of Chambers and Commodity Exchange of Turkey )

وجمعية هابيتات وجامعة اسطنبول التقنية وكوكا كولا , ويدير المشروع الموارد المالية نحو الحياة الشخصية للنساء في الفئة العمرية 18 – 55 في تركيا لزيادة ودعم ريادة الأعمال التي ستدعم الاستخدام الصحيح لخدمات تكنولوجيا المعلومات

بالإضافة إلى هذه التدريبات التي تقام في 30 مدينة , سيتم جمع المشاركين مع النساء الملهمات ذوات الخبرة والاتي يعتبرن نموذج مثالي في مجالاتهن ليبادلن خبراتهن مع المشاركين

وإيضا , سيتم اقامة تدريب ريادة الاعمال المحلي للنساء اللاجئات في 5 مدن 5 في 2019 التي سيقام فيها التدريب هي : ( غازي عنتاب – أزمير – أسطنبول – مرسين – أضنة )

يستمر البرنامج المحلي لريادة الأعمال والذي سيكون في اللغة العربية لمدة يوم واحد ويشرف عليه مدربون ناطقون باللغة التركية والعربية والانجليزية ,سيستفيد من البرنامج 500 شخص من اللاجئين في 5 مدن وأفراد من الدولة المستظيفة وسيحتوي على ورشات عمل من شأنها أن تساعد المشاركين في اكتساب المعارف والمفاهيم الأساسية التي تخول لهم الانطلاق في مشاريعهم وسيتطرق كل من التدريب و ورشات العمل إلى المحاور التالية:

مفهوم ريادة الأعمال

أنواع ريادة الأعمال

تطوير الفكرة

منهجية اللين لريادة الاعمال

تصميم القيمة المقترحة

مخطط نموذج ريادة الأعمال

كما ستدعم التدريبات المحلية لريادة الأعمال الأنشطة الرائدة التي تركز على بناء وتطوير إمكانيات تنظيم المشاريع. تهدف الدورات التدريبية بشكل أساسي إلى تمكين المشاركين من إنشاء عرض تقديمي لفكرة العمل

من يمكنه التقديم؟

أن يكون مقيماً في المقاطعة المحددة في الطلب ،

التحدث بالعربية ،

لديك مصلحة في تنظيم المشاريع والحصول على هذا الدافع ،

لديه الدافع التعلم ،

يمكن للأشخاص الذين يرغبون في تضمينهم في النظام البيئي لريادة الأعمال التقدم بطلب للحصول على التعليم.

هناك 50 مكان للمشاركين ف تواريخ هذا التدريب. ضمن التدريب

فيما يلي معلومات حول التدريبات ونماذج الطلبات التدريب ليوم واحد فقط يمكنك اختيار التاريخ المناسب أدناه :

اسطنبول – 12 – 13 تشرين الأول 2019  أخر موعد للتقديم هو 8 تشرين الأول في الساعة 18:00

أضنة – 19 – 20 تشرين الأول 2019  أخر موعد للتقديم هو 15 تشرين الأول في الساعة 18:00

أزمير – 02 – 03 تشرين الثاني 2019  أخر موعد للتقديم هو 29 تشرين الأول في الساعة 18:00

مرسين – 09 – 10 تشرين الثاني 2019  أخر موعد للتقديم هو 05 تشرين الثاني في الساعة 18:00

يجب عليك ملء معلومات الاتصال الخاصة بك في نموذج الطلب.

لأية أسئلة ؛ nazan@habitatdernegi.org ، almuthanna@habitatdernegi.org.

* دوراتنا التدريبية مجانية. سيتم منح شهادة مشاركة للمشاركين في اليوم الأخير من التدريب.