QNB Finansbank ve Habitat Derneğiortaklığında yürütülen Minik Eller Kod Yazıyor Projesi, çocukların bilgisayar programcılığı ile tanışıp kodlama yapma becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Çocukların yaparken/eğlenirken öğrenmesini amaçlayan eğitimler ile çocuklar sadece kodlama becerilerini değil; sanat, resim, müzik ve hikâye anlatıcılığı becerilerini hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile birleştirmektedirler.

Sen de çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıklarını kodlama bilinciyle geliştirmelerine yardımcı olmak istiyorsan, 17-20 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’mize hemen başvur.

Kimler eğitmen olabilir?

Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, çocuklara kodlama eğitimi vermeye hedefli kişilerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmen Eğitim’inin detayları nelerdir?

• Eğitmen eğitimi yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir.
  • Eğitmen Eğitimi 17-20 Mart 2022 tarihleri arasında, 4 gün sürecektir. 4 gün boyunca eğitim programına tam katılım göstermeniz gerekmektedir.
  • Kontenjan 25 kişiyle sınırlıdır.
  • Eğitmen eğitimine, proje kapsamında, yalnızca proje illerinden gelen başvurular değerlendirmeye alınacaktır.Proje İlleri: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van.
  • Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızca karşılanacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda 6 saatlik online eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde 8-12 yaş aralığındaki çocuklara ayda en az 2 kez ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir.

Gönüllü eğitmenlerin ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 7 Mart 2022

Eğitmen Eğitimi’ne dair her türlü sorunun cevabını almak için elif@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsin.

Proje hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsin.