Sen de kadın kooperatiflerin finansal okuryazarlıklarının geliştirilmesi konusunda gönüllü eğitmen olmak istiyorsan 5 – 8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi “Kadın Kooperatifleri için Finansal Okuryazarlık” Segmenti  5 – 8 Mart 2020  tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim tüm Türkiye’den başvurulara açık olup, değerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, finansal okuryazarlık, finansal güvenlik ve finansal teknoloji  konularına ilgi göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de genç girişimcilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihi: 23.02.2020

Eğitim İçeriği

– Para Psikolojisi
– Para Karakteri
– Bütçe Planlama
– Finansal Öz güven

Kimler Eğitmen Olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, kadın çalışmaları yürüten kamu kurumları, gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 18 yaş üzerindeki katılımcıların eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 200 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitmen eğitimini 5 – 8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

Katılımcılarının konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları katılımcıların programa tam katılım sağlamaları koşulunda tarafımızdan karşılanacaktır.

Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılarla paylaşılacaktır.

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de 15 yaş üzerindeki kişiler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine geliştirilen eğitim müfredatı, genç eğitmenler tarafından toplam 81 ilde, akran eğitimi modeli ile verilen eğitimlerle yaygınlaştırılmaktadır.

Soru ve görüşleriniz için (0)212 265 33 14/15 numaralı telefondan ya da py@habitatdernegi.org mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

[elfsight_social_media_icons id=”8″]