Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen Paramı Yönetebiliyorum Projesi, günümüz dünyasında gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için finansal okuryazar olmalarının öneminden hareketle, 2009 yılından beri genç segmentindeki bireylere (lise, üniversite ve genç yetişkin) yönelik finansal okuryazarlık eğitimleri düzenlemektedir. Gençlerin temel finansal kavramları öğrenmeleri, tüketim ve tasarruf alışkanlıklarını fark etmeleri ve iyileştirmeleri konularında bilinçlendirilmesinin amaçlandığı bu eğitimlerde şimdi senin desteğine ihtiyacımız var.

Sen de gençlere finansal okuryazarlığın önemi ve gerekliliğini anlatarak finansal bilinç aşılamak istiyorsan, 22–24 Ekim 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne katıl.

Eğitim İçeriği

• Finansal okuryazarlık kavramının öğrenilmesi,
  • Paranın tarihçesi hakkında bilgi edinilmesi,
  • Bütçe yapabilmenin öneminin kavranması,
  • Herhangi bir bütçeye sahip kişinin birikim yapabileceğinin kavranması,
  • Bireylere ihtiyaçları doğrultusunda satın alma yapma farkındalığı kazandırılması,
  • Borçlanma çeşitleri ve planlı borçlanma yöntemlerinin öğrenilmesi,
  • Ödeme araçları ve bankacılık işlemleri hakkında bilgi/fikir sahibi olunması,
  • Yatırım araçları hakkında bilgi/fikir sahibi olunması,
  • Temel makro ekonomi kavramları hakkında bilgi edinilmesi.

Kimler eğitmen olabilir?

Proje gönüllü eğitmeni olma konusunda yüksek motivasyona sahip, finansal okuryazarlık alanında ilgili ve bu prensipleri çevrim içi platformlarda gençlere (lise, üniversite, genç yetişkin) aktarma konusunda istekli herkes başvuruda bulunabilir.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibiyle birlikte eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak,
  • Bir yıllık dönemde bireylere ayda en az 1 kere çevrim içi eğitim vermek,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Okullarında proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak.

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir?

Online platform üzerinden gerçekleşecek olan eğitim 3 gün sürecektir. Eğitime tam zamanlı katılım gerekmektedir.

Not: Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim Tarihi ve Süresi: 22 Ekim 2021 20:00 – 21:30

23 Ekim 2021 13:00 – 18:00

24 Ekim 2021 13:00 – 18:00

Son Başvuru Tarihi: 14 Ekim 2021, saat 23:59

Sorularınız için py@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ve buraya  ulaşabilirsiniz.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çocukların, gençlerin, yetişkinlerin, emeklilerin, genç girişimcilerin, çiftçilerin, mavi yaka çalışanlarının ve kadın kooperatiflerinin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilmelerini amaçlamaktadır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında 2009 yılında hayata geçirilen proje, Türkiye’de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirmiştir. 30 üye banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle geliştirilen proje, mali kaynakların etkili planlaması ve yönetimi, kayıt dışı ekonomi ile mücadele konularında bilgi sahibi olunması ve başta  dijital araçlar olmak üzere tüm finans hizmetleri ve araçlarının doğru ve güvenli kullanımı gibi alanlarda farkındalığın artırılmasında önemli bir rol oynamıştır.