Günümüz dünyasında girişimcilerin temel finansal kavramları bilmeleri, parasal işlemleri yürütebilmeleri, finansal tabloları okuyabilmeleri, finansman ve kaynaklar konuları hakkında finansal okuryazar olmalarının öneminden hareketle, girişimciler özelinde, lise ve üniversite öğrencileri ile genç yetişkin bireylerin finans alanında bilinçlenmesi için katkıda bulunmak isteyen gönüllü eğitmenlerimizi arıyoruz.

Sen de girişimcilerin finansal okuryazarlıklarının geliştirilmesi konusunda gönüllü eğitmen olmak istiyorsan 26 – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi “Girişimciler için Finansal Okuryazarlık” Segmenti 26 – 30 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim tüm Türkiye’den başvurulara açık olup, değerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, finansal okuryazarlık ve girişimcilik konularına ilgi göz önünde bulundurulacaktır.
Sen de genç girişimcilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri ve girişimcilik alanında çalışmalarda bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 18-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz. Türkiye’nin tüm şehirlerinden gelecek başvurulara açık olan

Eğitmen Eğitiminde, gönüllü eğitmen adaylarından beklentilerimiz;

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Finansal okuryazarlık alanında bilgisi veya ilgisi olan,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Girişimcilik ekosistemindeki gelişmeleri takip eden,
  • Bulunduğu şehirdeki girişimci veya girişimci adayları ile irtibat halinde olan,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık olmalarıdır.

Eğitim İçeriği

• Girişimcilik kavramına genel bakış
  • Girişimcilikte başarının temel şartları
  • Bütçe yönetme tüyoları
  • Bütçe Simülasyonu
  • Riskler
  • Finansal Tablolar
  • Finansman
  • Kaynaklar
  • Nakit Akış ve Gelir -Gider Tablosu
  • SWOT Analizi
  • Fizibilite
  • Girişimcilik hibe ve fon kaynakları
  • Excel’e giriş
  • Başa baş noktası
  • Finansal Fonksiyon
  • Pivot Tablosu

Eğitmen Eğitimi programı dahilinde yazılı olan müfredat, eğitim simülasyonları ve atölye çalışmaları gibi oturumlarla gönüllü eğitmenlerimize aktarılacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden beklenen;

• Proje ekibi ile birlikte eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak,
  • Bir yıllık dönemde bireylere ayda en az 2 kere çevrimiçi veya fiziksel eğitim vermek,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Yüz yüze ve dijital platformlarda proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütülmesine destek olmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen Eğitimi detayları nelerdir?

• 26-30 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Eğitmen Eğitimimiz, fiziksel olarak gerçekleştirilecektir.
  • Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masraflarıkatılımcıların programa tam katılım sağlamaları koşulunda tarafımızca karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılarla paylaşılacaktır.
  • Eğitimimiz Covid-19 salgını önlemleri gözetilerek organize edilecektir. Ayrıca katılımcılardan HES kodu, aşı kartı veya 48 saat öncesinde yapılmış PCR test bilgisi talep edilecektir.
  • Program boyunca sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilecektir.
  • Eğitmen Eğitimi’ne tam zamanlı katılım gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 14 Ocak 2022, saat 23:59

Proje hakkında detaylı bilgiye  buradan ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için py@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, tüm Türkiye’de bireylere finansal kavramları anlama, kişisel mali kaynaklarını bütçeleme ve hayatları boyunca karşılarına çıkabilecek finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanabilme konularında destek sunmayı amaçlayan bir finansal okuryazarlık eğitim programıdır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen proje, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler gibi konularda bilinçlenmeleri hedefiyle, 2009 yılında yola çıkmıştır. Üye bankaların katılımıyla geliştirilen proje ilerleyen yıllarda çiftçiler, mavi yaka çalışanları, kadın kooperatifleri ve emeklileri de hedef kitlesine dahil ederek finansal okuryazarlık segmentini genişletmiştir.