Sen de mavi yakalıların finansal okuryazarlığının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Mavi Yakalılar için Finansal Okuryazarlık segmenti kapsamında düzenlenecek eğitmen eğitiminde 50 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen başvurulara açık olmakla birlikte Ege Bölgesi’nden gelen başvurular öncelikli başvurular olarak kabul edilecektir. Başvuru değerlendirmede öncelikli iller (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak)  illerinde ikamet eden katılımcılar olarak belirlenmiştir. Başvuru değerlendirme sürecinde cinsiyet dengesi ve başvuru illerindeki eğitmen ihtiyacı göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de gençlerin finans alanında bilinçlenmesi için gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihi: 19 Ocak 2020

Kimler eğitmen olabilir?

• Sivil toplum kuruluşu gönüllüleri
  • Öğrenci kulübü üyleri
  • İnsan kaynakları uzman ve uzman yardımcıları
  • Mavi yakalı çalışanlar ile ilgili çalışma yürüten kurumlar
  • Gençlik meclisi üyeleri
  • Mavi yakalı çalışanlar

Yukarıda belirtilen alanlarda çalışma yürütüp ve aktif bir şekilde rol alan katılımcı ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 18 yaş ve üzerindeki katılımcıların eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitmen eğitimin 30 Ocak -2 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

Eğitmen eğitimi; yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak proje master eğitmenleri tarafından verilecektir.

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” Projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.
Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” Projesi, Türkiye’de bireyler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelendirmelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.
Proje hakkında detaylı bilgiye paramiyonetebiliyorum.net adresinden ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzu py@habitatdernegi.org adresine iletebilirsiniz.

[elfsight_social_media_icons id=”8″]