Paramı Yönetebiliyorum Projesi; Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında, 30 üye banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve değişen yaşam koşulları nedeniyle tüketim ve üretim davranışlarımız değişikliğe uğramıştır. Bu değişime ayak uydurmanın her geçen gün mecburi ve zorlaşan bir hale gelmesi nedeniyle bu sürecin Türkiye’de yaşayan herkes için kolaylaştırıcı olmasını amaçladığımız Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ni hazırladık.

Dijital çağda doğan ve büyüyen genç nesli “Dijital Yerli”, dijital dünya ile sonradan tanışanları “Dijital Göçmen” olarak adlandırdığımız iki hedef grubun dijital finansal okuryazarlık ve finansasistem ile ilgili doğru bilgiye erişmelerini hedefliyoruz. Birey olarak hayatımızın her anına sirayet eden dijital dönüşüme, finans penceresinden bakmak ve süreç için oluşturulmuş muhtemel avantaj ve dezavantajları incelemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bireyin finans kavramlarına hakim olmasını sağlamak ve bu bilgiler ile kişisel farkındalığını artırmak istiyoruz.

Eğitim Konu Başlıkları:

• Bugünün Bankacılığı
  • Teknolojinin Gelişimi
  • Geleceğin Parası
  • Dijital Göçebeler/Yerliler Kimdir?
  • Finans Dünyasının Sayısal Verileri
  • Bankacılığın Otuz Yılı
  • Evimizdeki Banka Şubeleri
  • Dijital Bankanın Hizmet Kanalları
  • Dijital Sistem
  • Dijital Finansal Sistem İçin Sağlık Rehberi
  • E-ticaret, Çeşitleri ve Riskleri
  • Müşteri Davranışını Etkileyen Faktörler
  • Online Ödeme Sistemleri
  • Online Dolandırıcılık ve Sahtekarlık
  • Dijital Sistemdeki Ayak İzlerini Silmek
  • ATM ve Kredi Kartından İşlem Yaparken Özen Göstermek
  • Hesap Ekstresi ve Hesap Bakiye Kontrolünü Devamlı Yapmak
  • Dijital Dünyanın Yasaları
  • Dijital Bürokrasi
  • Dijital Devletin Karnesi

Sen de gönüllü olarak çevrimiçi platformlarda Dijital Göçmenler ve Dijital Yerlilerin dijital finans kavramlara hakim olmalarına ve dijital araçları doğru kullanmalarına ve bu alanda onlara farkındalık kazandırılmasına destek olmak istersen 23-24-25 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz eğitmen eğitimine başvuru yapmayı unutma!

• Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır.

Son Başvuru Tarihi: 16 Mayıs 2021 / 23:59

Eğitmen Eğitimi programı dahilinde eğitim simülasyonları, atölye çalışmaları gibi oturumlarla içerikler eğitmen adaylarına aktarılacaktır.

Kimler eğitmen olabilir?

Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, finansal okuryazarlık alanında bilgisi ve ilgili olan kişilerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibi ile birlikte eğitimler planlamak
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak
  • Bir yıllık dönemde dijital yerliler ve göçmenlere ayda en az 1 kere çevrimiçi eğitim vermek
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak
  • Dijitalde proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütülmesine destek olmak

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

• Eğitmen Eğitimi, 23-24-25 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • Eğitimler 3 gün boyunca online platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Eğitmen
  • Eğitimi’ne tam zamanlı katılım gerekmektedir.
  • Proje detaylarına habitatdernegi.org ve www.paramiyonetebiliyorum.net adreslerinden ulaşabilirsiniz.

*Her türlü sorunuz için py@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.