Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Habitat Derneği Kız Kardeşim Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında 5. Hedef olarak yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ teması çerçevesinde bir eğitim ve atölye çalışması gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz eğitim ve atölye kolaylaştırıcılığı BM Kadın Birimi Uzmanları tarafından sağlanacaktır.

Eğitim konuları nelerdir?

– Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Kavramlar: Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Toplumsal Cinsiyet Kalıp Yargıları

– Toplumsal Cinsiyete Dayalı İş Bölümü: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık

– Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Sonuçları: Eğitimde, Katılımda, Kalkınmada, İstihdamda Eşitsizlik

– Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet

– Haklarımız: Uluslararası Sözleşmeler, Ulusal Mevzuat

Atölye konuları nelerdir?

– Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık; Mitler ve Gerçekler

– Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı (Ben ne yapabilirim? Biz ne yapabiliriz?)

Sen de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalığını artırmak istiyorsan atölyeye başvur!

Dikkat Edilmesi Gerekenler;

– Eğitim kontenjanı 300 kişi ve atölye kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.

– Etkinliğe katılım ücretsizdir.

– Başvurular tüm Türkiye’ye açıktır.

– Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

– Atölyeye katılacak kişiler eğitime katılanlar arasından belirlenecektir.

Eğitim Tarihleri:

2 Haziran 2021 / 13:00 – 15:00