Geleceğini Şimdi Yönet

Geleceğini Şimdi Yönet Projesi, Experian Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilmiştir. Proje ile gençlerin finansal riskler konusunda kapasite gelişimini hedeflenmektedir.Mart 2012’de başlayan Geleceğini Şimdi Yönet Projesi’nin proje illerindeki üniversiteli gençlerin kredi riskleri, sorumlu borçlanma ve bütçe planlaması konularında farkındalığının geliştirilmesi hedeflenmiştir. Gönüllü eğitmenler tarafından düzenlenen akran eğitimleri ve Experian Türkiye’de çalışan uzmanlarla birlikte gerçekleştirilen üniversite seminerleriyle toplamda 22.000’den fazla gence eğitim ulaştırılmıştır.

Kredi risk alanında gençlerin bilgilendirilmesi; gençler arasında bilinçli borçlanma sisteminin yaygınlaştırılması, bütçe yönetim ve planlanması: genç/kadın girişimci ve kobi sahiplerinin bankalar ve finans sektöründeki diğer aktörlerle olan ilişkilerini etkin yönetmeleri ve risk yönetiminde etkinleştirilmeleri hedeflenmektedir. Bu başlıklarda gençlerin, bilinçlendirilmesi yoluyla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaktır.

Geleceğini Şimdi Yönet
Hedef Grup

Projenin hedef kitlesini, 18-30 yaş arası üniversite öğrencileri, üniversite kulüp üyeleri, gençlik STK üyeleri, girişimci adayı gençler, gençlik meclisleri üyeleri, yeni mezun olmuş üniversite öğrencileri, iş arayan gençler, kamu ve özel sektörde çalışan gençler oluşturmaktadır.

Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • Habitat Derneği
  • Experian
Uygulama Dönemi