Kız Kardeşim

Kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınlar, öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine; ardından da topluma daha faydalı olacaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi, kadınların güçlenmesi ve istihdamlarının desteklenmesi için içlerindeki potansiyelin açığı çıkarılması gerekliliğinden yola çıkmıştır. Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarında önemli bir rol oynayan proje, 2015-2021 yılları içerisinde 81 ilde gerçekleştirmiş olduğu eğitimler ile yüz yüze ve çevrim içi olarak 280.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018-2019 yılları arasında gezici eğitim tırımız ile 1.700’den fazla kadın eğitimlerimizle buluşmuştur. 2019 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı kapsamında üretici ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla, toplamda 41 kadına 1.040.000 TL’lik iş geliştirme hibe desteği sağlanmıştır. Proje kapsamında organize edilen “Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları” ile kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi hedeflenmektedir.

Kız Kardeşim
Hedef Grup

15-55 yaşları arasındaki kadınlar.

Proje Ortakları & Destekleyicileri
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Coca-Cola Türkiye

2018 – devam ediyor.

Eğitim İçerikleri

Kız Kardeşim Projesi kapsamında 8 eğitim içeriği bulunmaktadır:

1. Bireyler için Finansal Bilinç Eğitim

Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımaları amaçlamaktadır.

2. Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi

Kadınların dijital dünya ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amaçlanmaktadır.

3. İnternet Reklamcılığı Eğitimi

Ürünlerini sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların, internet reklamcılığı konusunda becerilerinin artması amaçlanmaktadır.

4. Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi

Ürünlerini sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların, mobil fotoğrafçılık konusunda becerilerinin artması amaçlanmaktadır.

5. Gıda Güvenliği ve Lojistik Eğitimi

Bir ürünü alırken ve işlerken tüketiciye daha güvenli bir şekilde ulaştırılması konusunda kadınlara işletmelerinde ve günlük hayatında gıda güvenliği ve lojistik eğitimleriyle farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.

6. Müşteri İlişkileri ve Satış Eğitimi

Ürünlerinin satışını gerçekleştirmek isteyen üretici kadınların ürün satışı, iletişimi ve müşteri memnuniyeti konularında farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır.

7. Sıfır Atık Eğitimi

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumu sebeplerinin gözden geçirilmesi ve engellenmesi konularında farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

8. Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi

Ürünlerinin sunumunu ve pazarlamasını yapmak isteyen kadınların, ürünlerinin markalaşmasına yönelik tanıtım ve pazarlama stratejileri konularında farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi

Bireylerin; toplumsal cinsiyet kavramını daha iyi anlayabilmeleri, eşitlik, ayrımcılık, toplumsal roller ve görevler gibi konularda farkındalık kazanması amaçlanmaktadır.

Girişimci Kadınlar ile Online İlham Buluşmaları (Girişimcilik Meet-up)

Türkiye iş ve girişimcilik dünyasından örnek girişimci kadınların katılımı ile online olarak, girişimcilik, girişimci kadınların yaşadığı zorluklar ve zorlukların üstesinden gelirken seçtikleri yöntemlerin konuşulduğu, ilham ve networking buluşmaları yapılacaktır.

Hibe Programı ve Eğitim Kampı

Yeme & içme sektörüne yönelik çalışan girişimci kadınların işlerini geliştirebilmesine katkı sunmak ve onlara markalaşma desteği sağlanması amaçlanmaktadır. Girişim hikayelerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra, sürecin sonunda girişimci kadınların eğitimler yoluyla desteklenmesi amaçlanmaktadır.

*Eğitim Kampı Kız Kardeşim Projesi Hibe Programına katılan ve 2. aşamaya geçen finalistler için düzenlenecektir.

Proje İlleri

81 il

Güncel Durum

Güncel Durum: 131 Eğitmen