Kız Kardeşim

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2018-2019 yılları içerisinde 40 ilde gerçekleştirilmiştir finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle 18.000’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018 yılı itibariyle yola çıkan gezici eğitim tırımız ile 1.700’den fazla kadına ulaşmıştır. 2019 yılında bu eğitimlere ek olarak, kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçlerin de 11 kadına hibe desteği sağlamıştır.

2020 döneminde Kız Kardeşim Projesi, eğitim müfredatları ve gezici eğitim tırı ile 10.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Ayrıca proje kapsamında ‘Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları’ organize edilecek ve kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.

Kız Kardeşim
Hedef Grup

15-55 yaşları arasındaki kadınlar.

Proje Ortakları & Destekleyicileri
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Habitat Derneği
  • İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
  • Coca-Cola Türkiye
Uygulama Dönemi

2018 – devam ediyor.

Müfredat

Kız Kardeşim Projesi kapsamında 4 eğitim müfredatı bulunmaktadır:

1. Finansal Bilinç Müfredatı

· Bireyler için Finansal Bilinç Eğitimi: Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmelerini ve temel finansal hizmetleri tanımalarını amaçlamaktadır.

2. Bilişim Müfredatı

· Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi: Kadınların dijital dünya ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amaçlanmaktadır.

3. İletişim Müfredatı

· İnternet Reklamcılığı Eğitimi: Ürünlerini sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların internet reklamcılığı konusunda becerilerinin artması amaçlanmaktadır.

· Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi: Ürünlerini sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların mobil fotoğrafçılık konusunda becerilerinin artması amaçlanmaktadır.

4. Girişimcilik Müfredatı

· Mülteci Kadınlar için Girişimcilik Eğitimleri: Gaziantep, İstanbul, Adana, İzmir ve Mersin illerinde organize edilecek 1 günlük girişimcilik eğitimleri düzenlenecektir. (Her etkinlik için 100 katılımcı hedeflenmektedir.)

Proje İlleri

81 il