Sen de gençlerin finansal okuryazarlığının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık segmenti 11-14 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin Tüm Bölgelerinden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi ve il eğitim ihtiyacı göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de gençlerin finans alanında bilinçlenmesi için gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2019

Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

BAŞVUR!

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Gönüllü Eğitmeni Ol!
Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2019

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine geliştirilen eğitim müfredatı, genç eğitmenler tarafından toplam 81 ilde, akran eğitimi modeli ile verilen eğitimlerle yaygınlaştırılmaktadır.

Soru ve görüşleriniz için (0)212 265 33 14/15 numaralı telefondan ya da py@habitatdernegi.org mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.