İMECE

Google tarafından desteklenen ve UNHCR tarafından Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen IMECE Projesi, dijital becerileri artırarak Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin girişimcilik kapasitelerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Habitat, 2021 yılında, 14 şehirde (Ankara, Denizli, Gaziantep, Mersin, Hatay, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Bursa ve Sakarya) teknoloji kullanımına odaklanarak yaygın akran eğitimi yoluyla mültecilerin ekonomiye dahil edilmesini desteklemeyi hedeflemektedir.

Dijital becerilerin gelişimi, girişimcilik veya istihdam sürecindeki en büyük kilometre taşlarından biridir. Günümüz dijitalleşen dünyada, dijital yetkinliklere sahip bireyler, kendileri için geçim kaynağı yaratma konusunda daha fazla fırsata ulaşabilektedir. Bu, işgücü piyasasında ve girişimcilik ekosisteminde dezavantajlarla karşılaşan mülteci topluluğu için daha da önemlidir.

Habitat, bu proje kapsamında, Arapça konuşanların, özellikle de gençlerin ve kadınların kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapmalarına veya ilerlemelerine, gelecekteki iş fırsatlarına hazırlanmalarına veya işlerini büyütmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir dijital beceri eğitim programı olan Google’ın Maharat min Programını uygulayacak.

Maharat min Google platformu şu anda üç ana kategoride çok çeşitli ücretsiz kurslar sunmaktadır: dijital pazarlama, veri ve teknoloji ve kariyer gelişimi. Dersler, arama motoru pazarlaması, başarılı bir çevrimiçi varlık oluşturma, sosyal medya, çevrimiçi reklam ve etkili ağ oluşturma gibi konuları kapsayan 100’den fazla açıklayıcı video bulunmaktadır. Kursların tamamlanmasının ardından katılımcılar Google’dan bir eğitim sertifikası kazanırlar.

İMECE
Hedef Grup

Türkiye’de yaşayan geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma altındaki kişiler.

Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • Habitat Derneği
  • Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR)
  • Google
Uygulama Dönemi

Ekim 2016 – Devam ediyor…

Müfredat

Google Dijital Yetkinlik Geliştirme Eğitimi, Dijital Pazarlama Stratejisi.

Proje İlleri

Ankara, Denizli, Gaziantep, Mersin, Hatay, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Bursa ve Sakarya.

Güncel Durum

2018

1.204 beneficiaries supported for livelihoods purposes / 1.204 geçim kaynakları konusunda desteklenen kişi

25 grants / 25 girişim hibesi