Facebook Dijital Gazetecilik

Habitat Derneği, Facebook ve Kadir Has Üniversitesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen Dijital Gazetecilik Projesi; Türkiye’de gazeteci ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikâyeleştirme konularında desteklemeyi amaçlamaktadır.

Hayatın her alanına etki eden dijital teknolojiler; yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüştürmektedir. Bu noktada gazetecilerin de bu dönüşüme ayak uydurması zorunlu hale gelmektedir. Dijital Gazetecilik Projesi ile gazetecilerin ve gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sağlanması ve donanımlarının arttırılması konusunda destek olunması hedeflenmektedir.

Gazetecilerin değişen medya dünyasında interneti doğru kullanmaları, hem mesleklerini icra etmelerinde onlara avantaj sağlıyor hem de yalan haberlerin yayılmasını önleme ve ifade özgürlüğünün korunması gibi konularda internetin daha güvenli bir yer haline gelmesine katkıda bulunuyor.

Proje ortaklarının medya kullanımı, dijital dünya, eğitim ve gazetecilik başlıklarındaki deneyimlerinin ortak bir değer sağladığı eğitimden, bireysel gazetecilik yapan veya yapmayı hedefleyen veya bir kurumdan dahil olacak katılımcılara ulaşmak hedeflenmektedir.

Facebook Dijital Gazetecilik
Hedef Grup
  • Gazeteciler ve gazeteci adayları
  • Basın yayın kuruluşu temsilcileri