Facebook Dijital Gazetecilik

Hayatın her alanına etki eden dijital teknolojiler yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüştürmektedir. Gazeteciler ile gazeteci adaylarının bu dönüşüme ayak uydurması hedefiyle yola çıkan Facebook Dijital Gazetecilik Projesi, Türkiye’de gazeteciler ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikâyeleştirme konularında desteklemeyi amaçlamaktadır.

Facebook, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen proje, gazetecilerin ve gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sağlanmanın yanı sıra yazılı basının internet yayıncılığına entegrasyonunu da amaçlamaktadır.

Proje ortaklarının medya kullanımı, dijital dünya, eğitim ve gazetecilik alanlarındaki deneyimlerinin ortak bir değer sağladığı eğitimlerde, bireysel gazetecilik yapan veya yapmayı hedefleyen ya da profesyonel olarak bir kurumdan dahil olacak katılımcılara ulaşılması hedeflenmektedir.

Facebook Dijital Gazetecilik
Hedef Grup
  • Gazeteciler ve gazeteci adayları
  • Basın yayın kuruluşu temsilcileri