Facebook Dijital Gazetecilik

Habitat DerneğiFacebook ve Kadir Has Üniversitesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen Dijital Gazetecilik Projesi; Türkiye’de gazeteci ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikâyeleştirme konularında desteklemeyi amaçlamaktadır. Hayatın her alanına etki eden dijital teknolojiler; yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüştürmektedir. Bu noktada gazetecilerin de bu dönüşüme ayak uydurması zorunlu hale gelmektedir. Dijital Gazetecilik Projesi ile gazetecilerin ve gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sağlanması ve donanımlarının arttırılması konusunda destek olunması hedeflenmektedir. Diğer yandan, bu proje yazılı basının internet yayıncılığına entegrasyonunun sağlanmasına da katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında, bir yıl içerisinde gazeteci ve gazeteci adayı olmak üzere toplam 1000 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Proje ortaklarının medya kullanımı, dijital dünya, eğitim ve gazetecilik başlıklarındaki deneyimlerinin ortak bir değer sağladığı eğitimden, bireysel gazetecilik yapan veya yapmayı hedefleyen veya bir kurumdan dahil olacak katılımcılara ulaşmak hedeflenmektedir. Eğitimler ilk etapta İstanbul’da gerçekleştirilecektir. İlerleyen dönemlerde Türkiye’de farklı noktalarda eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Eğitim süresi yarım gündür.

Facebook Dijital Gazetecilik
Hedef Grup