She Means Business

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen #SheMeansBusiness Programı, girişimci kadınların bir araya gelerek bağlantı kurabilecekleri, iş birlikleri geliştirebilecekleri, deneyim paylaşabilecekleri ve hep birlikte işletmelerini büyütebilecekleri bir alan sunmayı hedefliyor.

Program kapsamında şimdiye kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde 5.000’den fazla kadın, dijital pazarlama araçlarının kullanımına dair çeşitli eğitimlerle desteklenmiştir. Söz konusu eğitimlerle program, girişimci kadınların ve kadın adayların dijital mecraları daha etkin bir şekilde kullanarak yurt dışına açılmalarını teşvik etmektedir.

Programın Ekim 2020’de başlayan yeni döneminde eğitimler çevrim içi olarak Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van da dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında devam etmektedir. Yedi oturumdan oluşan ve üç hafta süren ve dijital içerik üretiminden, etkili reklam stratejilerine kadar birçok konunun işlendiği eğitimlerin yanı sıra alanında, katılımcılarımız uzman kişilerin önderliğinde gerçekleşecek tasarım odaklı düşünme, cinsiyet eşitliği ve mali kriz yönetimi dahil birçok konuda atölye çalışmaları ve topluluk buluşmalarına katılarak girişimcilik konusunda bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar.

Eğitim İçerikleri

• Girişimci Kadınlar için Facebook
  • Girişimci Kadınlar için İnstagram
  • Mobil Studi0 ile Dijitalde İçerik Nasıl Üretilir?
  • WhatsApp Business Manager
  • Etkili Reklam Stratejileri
  • Facebook Reklam Paneli
  • Facebook Piksel

Atölye Çalışmaları

• Mobil Fotoğrafçılık Atölyesi
  • Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi
  • Mali Risk ve Kriz Yönetimi Atölyesi
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi
  • Hikayeleştirme Atölyesi
She Means Business
Hedef Grup

Girişimci ve girişimci adayı kadınlar

Proje Ortakları ve Destekleyiciler
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Habitat Derneği
Uygulama Dönemi

2020 – Devam Ediyor

Müfredat
  • Girişimci Kadınlar için Facebook
  • Girişimci Kadınlar için Instagram
  • WhatsApp Business Manager
  • Dijitalde İçerik Nasıl Üretilir ?
  • Etkili Reklam Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
  • Facebook Reklam Paneli
  • Facebook Piksel
Proje İlleri

Kırklareli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Trabzon, Samsun, Diyarbakır, Van