She Means Business

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen She Means Business Projesi girişimci kadınların bir araya gelerek yararlı bağlantılar kurabilecekleri, tavsiyelerini paylaşabilecekleri ve hep birlikte işletmelerini büyütebilecekleri bir alan sunmayı hedefliyor. Şimdiye kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde 5.000’den fazla kadın bu program sayesinde dijital pazarlama araçlarının kullanımına dair eğitim alarak işlerini geliştirme fırsatı yakaladı. Projenin yeni döneminde eğitimler online olarak devam edecektir.

Güncel verilere baktığımızda, Türkiye’de 15 yaşından büyük işgücüne katılım oranı erkeklerde 75%’e dayanırken, kadınlarda 33%, yani her 3 kadından 2’si çalışmıyor ve aktif olarak iş bakmıyor. Girişimcilik aktivitesi açısından yoğun, iş fırsatı yaratma beklentilerinin de yüksek olduğu bir ülke olan Türkiye halen kadın girişimcilerin erkeklere oranı açısından geri kalan altı ülkeden biri olarak konumlanıyor.

Türkiye, Yunanistan ve Slovenya ile birlikte girişimcilikte kadınların erkeklerin yarısından daha az bir oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. Kadın girişimcilerin eşleri ve ailelerinden sonra en büyük destekçileri kendileri gibi iş kurmuş olan kadın girişimci arkadaşları. Ancak, daha

fazla kurum ile iş birliği kurma ve iletişim ağlarından yararlanmaları gelecekteki ihtiyaçları açısından önem arz ediyor. Kadın girişimciler yurtdışına açılmak istiyor ve geleceğe yönelik değerlendirmeleri umut vaat ediyor.

She Means Business programının temel hedefleri: kadın girişimcileri kendileri gibi iş kurmuş olan diğer kadın girişimci arkadaşlarıyla buluşturarak, iş birliklerini ve deneyim aktarımını sağlamak ve dijital mecraları daha etkin bir şekilde kullanarak kadın girişimci adayları yurtdışına açılmaya teşvik etmek.

She Means Business
Hedef Grup

Girişimci ve girişimci adayı kadınlar

Proje Ortakları ve Destekleyiciler
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Habitat Derneği
Uygulama Dönemi

2020 – Devam Ediyor

Müfredat
  • Girişimci Kadınlar için Facebook
  • Girişimci Kadınlar için Instagram
  • WhatsApp Business Manager
  • Dijitalde İçerik Nasıl Üretilir ?
  • Etkili Reklam Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
  • Facebook Reklam Paneli
  • Facebook Piksel
Proje İlleri

Kırklareli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Trabzon, Samsun, Diyarbakır, Van