Kadın için Teknoloji Projesi Eğitmen Eğitimi

“Kadın İçin Teknoloji” Projesi ile Türkiye’nin kalkınmasında ve toplumun gelişiminde kadınların rolünün önemine inanan TeknoSA ve Habitat Derneği, kadınlara ücretsiz bilgisayar eğitimi vererek teknoloji ile yakınlaştırmayı hedeflemektedir. Eğitimler ile kadınların hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmasını sağlayarak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Habitat Derneği ve yerel kurumların işbirliğiyle yürütülen proje, şu ana kadar 15 binin üzerinde kadına bire bir dokunmuştur.
Proje kapsamında verilen eğitimler Türkiye’nin 11 ilinde yürütülmektedir. Proje illeri; Adana, Adıyaman, Aydın, Bursa, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Malatya, Manisa, Trabzon, Şanlıurfa. Eğitimler, proje illerinde yaşayan gönüllü eğitmenler aracılığıyla kadınlara ulaştırılacaktır.
“Kadın İçin Teknoloji” Eğitmen Eğitimi, 5  – 8 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim, projemizin eğitmenleri arasından Master Eğitmen olarak seçilmiş ve yetiştirilmiş gönüllü master eğitmenlerimiz tarafından verilecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, eğitim sonunda katılım belgesi alacaklardır. İlk eğitimlerini başarıyla verdiklerinde ise eğitmen belgesini alarak proje kapsamındaki eğitmenler arasına katılacaklardır.
Eğitmen Eğitiminin Kapsamı Nedir?
Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına yerelde gerçekleştirecekleri eğitim programı aktarılacaktır. Kadın için Teknoloji Projesi kapsamında verilen eğitim programı içerisinde; bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş, e-posta gönderimi, Microsoft Word, Excel ve Powerpoint programlarının genel uygulamaları işlenmektedir. Ayrıca, kadınların ilgi duydukları sosyal medya gibi konular da eğitim içeriğinde yer almaktadır.
Kimler eğitmen olabilir?
Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki proje illerinde yaşayan gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Katılımcıların konaklama, yeme – içme, ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.
SON BAŞVURU TARİHİ: 28 Mart 2018
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.
Sorularınız için; bilisim@habitatdernegi.org üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

Benzer Yazılar