Gönüllülük

Habitat Gönüllüsü Kimdir?

Habitat Derneği’nin amaç ve ilkelerini benimseyen, kurumun faaliyetlerine katkı sağlayan ve çalışmalarını yaygınlaştıran kişidir. Habitat Gönüllüsü, proje ekipleri ve Gönüllü Yönetimi Departmanı ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürütür.

Gönüllülük Türleri

Ofis Gönüllüsü:

• Proje ekipleriyle eş zamanlı olarak faaliyetleri kolaylaştıran,
  • Proje bazlı içerik güncelleme ve yeni içerik oluşturma konusunda katkı sağlayan,
  • Yürütülen çalışmalarda kolaylaştırıcı rol oynayan ve ilgili ekiple koordineli şekilde çalışan,
  • Ofiste gerçekleşen faaliyetlere destek olan kişidir.

Gönüllü Eğitmen:

• Proje ekibiyle koordineli şekilde çalışan ve proje kapsamındaki eğitimleri yaygınlaştıran,
  • Yıl içinde belirlenen sayıda eğitimi gerçekleştiren,
  • Kurum içi kapasite geliştirici eğitimlere katılan,
  • Habitat’ın yerel ve ulusal etkinliklerini yaygınlaştıran ve destek veren kişidir.

Master Eğitmen:

• Habitat’ın eğitim ve atölye içeriklerine hâkim olup bunları yaygınlaştıran ve geliştiren,
  • Eğitmen eğitimleri, koordinasyon toplantıları ve saha ziyaretlerinde kolaylaştırıcı rol üstlenen,
  • Kurum değerlerine ve politikasına uygun hareket edip çevresini bu konuda yönlendirebilen,
  • 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip olup proje ekipleriyle koordineli şekilde çalışan kişidir.

Nasıl Habitat Gönüllüsü Olabilirsin?

Habitat Gönüllüsü olmanın üç farklı yolu vardır.

1 – Ofiste veya Uzaktan Çalışmalara Katkı Sunarak Ofis Gönüllüsü Olabilirsiniz.

Ofis gönüllüleri, projelerin işleyişinde ilgili personele destek olan kişilerdir. Ofis gönüllülerinden eğitmen eğitimi veya proje eğitim toplantılarına katılmaları beklenmez. Ofis gönüllüleri, oryantasyon programı dahilinde gönüllülük sürecine dahil edilip, bilgi ve becerileriyle proje ekiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda, ofiste veya uzaktan çalışmalara katkıda bulunurlar.

2 – Eğitmen Eğitimine Katılarak Gönüllü Eğitmen Olabilirsiniz.

Habitat Derneği, yürüttüğü projelerin iş planı çerçevesinde belirli dönemlerde gönüllü eğitmen çağrısında bulunmaktadır. İlgilendiğiniz projenin eğitmen eğitimi çağrısını takip etmek, doğru bir gönüllülük deneyimi için ilk adımınız olacaktır. Sizin için en uygun projeyi belirlemek için projelerin tanıtım yazılarını okuyabilirsiniz. Başvurularınız proje ekipleri tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonuçlarına bağlı olarak başvurular kabul edilecek ve olumlu sonuçlanan katılımcılar eğitim için davet edilecektir. Eğitim sürecinin ardından projenin yerelde yaygınlaştırılmasında gönüllü olarak çalışacak ve gönüllü eğitmen olarak aramıza katılacaksınız.

3 – Eğitimleri Yaygınlaştırarak Master Eğitmen Olabilirsiniz.

Gönüllü eğitmenlik sürecinde, projenin eğitmenlik sürecini başarıyla tamamlayıp yerel, ulusal ve çevrim içi ortamlarda eğitmen olarak aktif bir şekilde projenin gelişimine destek olan kişiler, her yılın başında açılan Master Eğitmen başvurusunda bulunabilirler. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından Master Eğitmen olarak kurumun çalışmalarına katkı sağlayabilirsiniz.

Aramıza Katılın

Gönüllü Ol

Habitat Derneği’nde gönüllüler, çalışmalarımızı desteklemekte ve misyonumuzu gerçekleştirmekte önemli bir rol oynamaktadır.