Hakkımızda

Habitat Derneği, dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik, teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştiren bir STK’dır. İlk kuruluş vizyonu dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmak olan Habitat, 1995 yılında Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi ve 1996 yılında Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen gençler tarafından 1997’de kurulmuştur. Bu vizyon doğrultusunda gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve uluslararası ortaklıklar kurmak adına birçok proje ve program geliştirmiştir.

Habitat, 1997’den bu yana Türkiye’nin 81 ilinde binlerce genç gönüllüsü ile din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, siyasi görüş ayırımı yapmaksızın toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaktadır. Tüm toplumsal grupların kapasite gelişimini, çağın gerektirdiği becerilerle donanmasını, fırsatlara erişimini, karar alma süreçlerine katılımını, toplumsal ve çevresel duyarlılıklarının artırılmasını ve kendilerini gerçekleştirebilmelerini destekleyen çalışmalar yapmaktadır.

Kuruluşundan bu yana Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı destekleyen Habitat, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla özellikle kadınların güçlenmesi ve ekonomiye katılımının sağlanması için eğitim ve işgücü odaklı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Habitat bütün çalışmalarında hükümetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok paydaşlı ortaklıklar kurarak, yerel ve ulusal düzeyde kamu politikalarına da katkı koymaktadır.

Örgütlü ve gönüllülük bilinci ile hareket eden toplumların etkinliğine inanan Habitat, kent konseyi, gençlik, kadın, engelli ve çocuk meclisleri ile Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun kurulmasına öncülük etmiştir. Bununla birlikte Gençlik Kültür Evleri ile TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları gibi birçok mekanizmanın oluşmasına da destek vermiştir.

Dijital Donusum Programi
Finansal Bilinc Programi
Tm Y
Girisimcilik Programi
Sosyoekonomik Uyum Programi
Amacımız :

Dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştirmek.

İlkelerimiz :
  • Şeffaflık
  • Sürdürülebilirlik
  • Hesap verebilirlik
  • Yenilikçilik
  • Kolaylaştırıcılık
  • Eğitimde fırsat eşitliği
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği
  • Bilgiye erişim eşitliği
  • Yerel ve eşitlikçi demokrasi

DAHİL OLDUĞUMUZ AĞLAR

TOBB Genç Girişimciler Kurulu

Habitat; sivil networklerle, iş dünyası arasındaki iletişimin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu savunur. Bu kapsamda; gençleri yalnızca özel sektör ortaklığında geliştirdiği projelerle iş dünyası ile tanıştırmakla yetinmeyerek; TOBB bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu’nu oluşum sürecinden itibaren destekler. Habitat, bugün 81 ilde örgütlenen bu kurulların Türkiye’nin ekonomik, çevresel ve sosyal kalkınma süreçlerinde çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyor. Habitat, TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarının kentlerde, birbirleriyle iletişim halinde olmalarını ve birlikte çalışmalar geliştirmelerini destekliyor.

ORTAKLAR

Proje Ortakları