Kız Kardeşim Projesi Kadın Girişimcileri Bir Araya Getirdi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kız Kardeşim Projemiz kapsamında 2019 yılının ilk “Kadın Girişimciler ile İlham Buluşmaları” etkinliğini, 15 Ocak 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirdik. Girişimcilik ekosisteminden 178 kadının bir araya geldiği etkinlikte katılımcılarımız, iş dünyasının önde gelen isimleri ile buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında 2018 yılında hayata geçirdiğimiz Kız Kardeşim Projemiz, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına destek olmaya devam ediyor. İzmir Ticaret Borsası ile TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlik; İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Coca-Cola Türkiye Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Müdürü Tülin Kara Özger, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşmaları ile başladı.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ile TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar, “Kız Kardeşim Projesi Kadın Girişimciler Kurulu Rolleri” panelinde projenin faaliyetlerinden bahsettiler. Daha sonra film yapımcısı ve TÜRSAK Başkanı Elif Dağdeviren “Bu Filmin Başrolünde Sen Varsın” ve Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz “Türkiye’de Girişimci Kadın Olmak” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

2018 yılında farklı eğitim içerikleri ile 9.000 kadına ulaşan Kız Kardeşim Projemiz, 2019 yılında da bu hedef doğrultusunda girişimcilik ekosistemi içerisinde yer alan veya almak isteyen kadınlar ile ilham buluşmaları gerçekleştirmeye devam edecektir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar