Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamak ve teknolojiden eşit yararlanamayan kişilere internet eğitimi sunmak amacıyla yürütülen İnternetle Hayat Kolay Projesi Gönüllü Eğitmen Toplantısı, UNDP Stratejik Ortaklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan, Türk Telekom Kurumsal Sosyal Sorumluluk & STK İlişkileri Müdürü Dursun Sırıklıgil ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katıldığı ortaklar paneli ile başladı. Ortaklar panelinin ardından Gazeteci-Yazar Ozan Onat’ın “Endüstri 4.0 vs. Toplum 5.0” ve Gazeteci Hülya Güler’in “Medyada Hikayeleştirme” başlıklı konuşmalarıyla devam etti. Üç gün süren Gönüllü Eğitmen Toplantısı’nda eğitmenlerimizle kapasite artırıcı oyunlar ile çeşitli atölyeler gerçekleştirdik.
Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan İnternetle Hayat Kolay Projesi’nin 5. yılına özel düzenlenen gala toplantısında, projenin 5 yıllık süreç içerisindeki gelişimi ve yeni dönem hedefleri konuşuldu. Galanın açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Ceo’su Paul Donay, Türkiye’de internet kullanımının yüzde 48’den yüzde 72’ye yükseldiğini belirterek, internet kullanımının artmasında İnternetle Hayat Kolay gibi projelerin büyük önem taşıdığını söyledi. Donay konuşmasına şu sözler ile devam etti:
“Projenin 5 yıllık süresi boyunca Türkiye’nin dijital dönüşümü kapsamında ülkenin bilgi toplumuna geçiş sürecine, elde ettiği büyük başarılar ile önemli ölçüde katkı sağlayan İnternetle Hayat Kolay Projesi’nin yeni döneminde de kadınlara olan desteğini sürdüreceğini açıklamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. İnternetle Hayat Kolay Projesi’ni başarıyla tamamlamamızın ardından yeni döneminde kadınların bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanım kapasitelerini yeni projelerle geliştirip zenginleştirerek üretime ve istihdama katılımlarını artırmayı hedefliyoruz.”
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:
“Türkiye genelinde kalkınmada öncelikli illerde kadınlar başta olmak üzere 25 yaş üstü henüz internetle tanınmamış, bilgisayar ve internete erişimi kısıtlı bireylere internet okuryazarlığı eğitimleri vererek, bu bireyleri dijital dünya ile tanıştırmanın hedeflendiği İnternetle Hayat Kolay Projesi’nin internet kullanımının artışına yaptığı olumlu katkı bizler için gurur kaynağı olmuştur. Habitat Derneği olarak 2013 yılında Türkiye’de internet okuryazarlığının artırılması konusunda Türk Telekom ve Birleşmiş Miller Kalkınma Programı’nın (UNDP) iş birliği ile hayata geçirdiğimiz proje, Türkiye’nin tüm şehirlerinde 3 binden fazla eğitim gerçekleştiren 351 gönüllü eğitmenimiz ile bugün 50 binden fazla katılımcıya ulaştık. İnternetle Hayat Kolay Projesi, önümüzdeki dönemde ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyişine sunduğu katkı ve bilgiye erişimde eşitlikçi bir dönemin kapısını aralaması açısından oldukça değerli olduğu düşüncesindeyim. Habitat Derneği olarak, dünyanın bilginin dijitalleşmesi ve
demokratikleşmesi yolunda hızla yol aldığı bir dönemde, Türkiye’nin de bu yolda sürdürülebilir kalkınma hedeflerine kaynaklık edecek şekilde yeni döneme hazır bir şekilde girmesi için gerekli katkıyı sunmaya devam edeceğiz.”
UNDP Stratejik Ortaklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan da şöyle konuştu:
“Bir teknoloji şirketi olarak Türk Telekom’un bütün yürüttüğü çalışmalarda herkese eşit şekilde ulaşması için çok emek verdiğini gördük. Diliyoruz ki diğer tüm şirketler de bu anlayışı benimser ve örnek alırlar. İnternetle Hayat Kolay Projesi, 2018’deki G20 Zirvesi’nde Kapsayıcı İş Modeli olarak bütün dünya ile paylaşıldı. Birleşmiş Milletler olarak elimizden gelen tüm desteği göstererek bu çalışmaları dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışından dolayı Türk Telekom’a, yıllarca beraber çalıştığımız Habitat Derneği ve gönüllülerine teşekkür ederim.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]