Kız Kardeşim’den Yöresel Lezzetlere Destek

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye ile 2018 yılından bu yana yürüttüğümüz Kız Kardeşim Projesi kapsamında “Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı”nın finali, 1-2 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren eğitimin sonunda yerelinde lezzet üreten 10 işletmeci kadına, girişimcilik hibesi desteği verildi.

Kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının desteklenmesini hedeflediğimiz Kız Kardeşim Projemiz kapsamında bu yıl ilkini düzenlediğimiz “Yerel Lezzet Girişimciliği Programı”, Nisan-Ağustos ayları içerisinde 3 aşamada gerçekleşti. İlk olarak online başvuruların tamamlanmasının ardından değerlendirme sonunda teknik elemeyi geçen işletmelerin belirlendiği programda, yerelde gerçekleşen ön elemeler ile belirlenen 27 farklı ilden kadın işletmeci İstanbul’daki Yerel Lezzet Kampı’na katılmaya hak kazandılar.

Yerelinde Lezzet Üreten 10 Kadına Destek

İki gün süren “Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı”nın finalinde kadınlar aldıkları “Finansal Bilinç, Bütçe Yönetimi ve İşletme Yönetimi”, “Satın Alma, Satış ve Pazarlama”, “Mutfak Yönetiminde Servis ve Menü Planlama” ile “Gastronomi Trendleri Sosyal Medyanın Yeri” başlıklı birbirinden farklı eğitimlerle işletmelerini geliştirme imkânı yakaladılar. Eğitim sonunda yerelinde lezzet üreten işletmeci 27 kadın, jüri karşısına çıkarak iş geliştirme hedeflerini ve planlarını anlattılar. Değerlendirme sonunda finale kalan 10 kadın işletmeciye, girişimcilik hibesi ile işlerini geliştirmeleri için destek verildi. Hibenin yanı sıra önümüzdeki süreçte finalistlere 3 aylık danışmanlık, sertifika programı ve markalaşma gibi destekler de verilecek.

Kız Kardeşim Projesi Yerel Lezzet Programı ile gıda girişimcisi kadınları desteklediği gibi, 2019 yılı içerisinde 30 ilde gerçekleştireceği farklı eğitimler ile 9.000 kadına ulaşmayı hedefliyor. Proje kapsamında yıl boyunca kadınlara yönelik dijital okuryazarlık, ebeveyn ve bilgi güvenliği, bireyler için finansal bilinç ve uygulamalı temel finans eğitimleri verilecek. Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımalarını, girişimci ve girişimci adaylarının temel finansal operasyonlarını verimli yönetebilmeleri için de eğitimler verilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu eğitimlere ek olarak, üretim gerçekleştiren kadınlara/kooperatiflere mobil fotoğrafçılık ve internet reklamcılığı eğitimleri ile desteklenecek.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/3zH6kMzNN3A” title=”Proje Filmi”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar