Yarını Kodlayanlar Projesi Katılımcıları Dünya Şampiyonu Oldu

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”23352,23353″ img_size=”full”][vc_column_text]Çin’in Guangzhou eyaletinde 28 Kasım ve 1 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen ve 60 ülkeden 450 takımın katıldığı MakeX Robotic Competition’da (MakeX Robotik Yarışması), Yarını Kodlayanlar Projesi ile destek verdiğimiz “XSun Team” takımı dünya şampiyonu oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında 2016 yılından bu yana yürüttüğümüz Yarını Kodlayanlar Projesi’nde kodlama eğitimlerimiz ile destek verdiğimiz Xsun Team takımı ve Futurecore takımları, bu yıl 28 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Çin’de düzenlenen uluslararası MakeX Robotik Yarışması’na katıldılar. Geçen yıl da ülkemizi temsil eden ve dünya üçüncüsü olan takımımız Xsun Team, bu yıl intermediate (12-16 yaş) kategorisinde 244 takım arasından dünya şampiyonu oldu. Elementary kategorisinde yarışan Futurecore takımı ise 7. sırada yer aldı.

Dünya çapında en prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenlenmekte olan etkinlik, 60 ülkeden 450 takıma ev sahipliği yaptı. Binlerce öğrencinin katıldığı yarışmaya Mayıs ayında Ankara’da gerçekleşen bölge finali ve Ekim ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Finalleri’nde 50 takım arasında ilk 3’e girerek Çin’deki dünya finaline gitmeye hak kazanan takımlarımız, yoğun geçen çalışmanın ardından ülkemiz için büyük bir başarı elde ettiler.

Türkiye’de bilişim odaklı dönüşümde dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı yaygınlaştırmak hedefiyle Türkiye Vodafone Vakfı ile hayata geçirdiğimiz Yarını Kodlayanlar Projemizle genç nesillerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar