Dönüşen KOBİ Girişimcilik Kampı

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Standard Chartered Foundation tarafından finanse edilen, Youth Business International ve Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Dönüşen KOBİ Programı”, Covid-19 sebebiyle zorluk yaşayan KOBİ’lerin teknoloji ve finans alanında dayanıklılıklarını artırmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda KOBİ’lere yönelik eğitimler ve destek programları uygulanmaktadır. Program kapsamında 600 KOBİ’ye ulaşılarak yıl sonunda 30 KOBİ’nin girişimcilik kampı ve hızlandırıcı programına katılarak iş geliştirme planlarını hazırlamaları ve program sonunda jüri tarafından seçilen 3 KOBİ’ye hibe desteği verilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında uygulanması planlanan Girişimcilik Kampı, yerel işgücü piyasalarının arz ve talep bileşenlerine odaklanarak, mevcut iş dünyası aktörlerine daha fazla iş yaratmaları, yeni mikro ve küçük ölçekli işletmeler kurmak ve büyütmek için yeni fırsatları tespit etmeleri ve gelir getirici faaliyetler yaratmaları için destek sunmaktadır. Bu nedenle; Türkiye’deki bireylerin yeni işletmeler kurmasına yardımcı olmak veya mevcut işletmelerini geliştirmelerini teşvik etmek ve desteklemek için “Dönüşen KOBİ Programı Girişimcilik Kampı Programı” tasarlanmıştır.

Girişimcilik Kampı Programı kapsamında;

  • Programa kabul edilen 30 girişimciye, işlerini geliştirmeleri için eğitim ve atölye çalışmalarına katılma fırsatı verilecektir.
  • Kamp sürecinde girişimcilerle 1-1 mentorluk oturumları yapılacaktır.
  • Girişimcilik Programı sonunda, 30 girişimcinin sunum yapması planlanmaktadır. Sunum sonucunda seçilecek olan 6 kişi Demoday etkinliğine davet edilip Hibe desteği için Program ortaklarının da içinde bulunduğu Jurilere sunum yapacaktır.
  • Demoday sonunda 3 kişiye Hibe desteği verilmesi planlanmaktadır.
  • Program kapsamında eğitimler ve mentorluk destekleri çevrimiçi olarak verilecektir.

Başvuru ve Değerlendirme Kriterleri

Programa Başvuru Kriterleri:

  1. Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşından büyük olmak,
  2. Daha önce Program kapsamında gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Finansal Dönüşüm Eğitim oturumlarına tam katılım sağlayıp, sertifika almış olmak.

Başvuru Değerlendirme Kriterleri

  1. Bir iş fikrine sahip olunması veya faaliyet gösteren bir işletmeye sahip olunması,
  2. Girişimcinin veya ekibin yeterli yetkinlikte veya deneyimde olması,
  3. İş fikrinin yenilikçi olması, büyüme, istihdam ve sürdürülebilirlik potansiyeline sahip olması,
  4. Fikrin ölçeklenebilir (hızlı büyüme yeteneği) olması ve ticarileşme potansiyelinin olması,
  5. Fikrin, yüksek katma değerli veya istihdam yaratma kapasitesi olması,
  6. Program süresince en az %80 oranında devamlı katılım sağlamak,
  7. Kadın girişimciler ve engelliler önceliklidir.

Girişimcilik Kampı Takvim,

1-Son Başvuru Tarihi: 24 Eylül 2021
2-Değerlendirme Süreci: 24-29 Eylül 2021
3-Kamp Tarihi: 1-Ekim-1 Kasım 2021

 

Not: Girişimcilik Kampına başvuru yapmadan önce program kapsamında gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Finansal Eğitim oturumlarına katılmanız gerekmektedir.

Eğitimlere katılım sağlamadıysanız öncelikle eğitim oturumlarına başvuru yapıp, oturumlara katılım sağlayınız. Aşağıda yer alan linke tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Eğitim sonunda alacağınız sertifikalarınız ile Girişimcilik Kampına başvuru yapabilirsiniz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.” color=”primary” align=”center” button_block=”true” link=”url:%20https%3A%2F%2Fdonusenkobi.habitatdernegi.org%2Fgirisimcilik-kampi.php|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar