Hour of Code (Kodlama Saati)

Habitat Derneği olarak tüm toplum kesimlerinin bilgiye erişimini kolaylaştırmayı ve ülkemizin bilişimle kalkınma vizyonunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu temel amacımız doğrultusunda; Türkiye’nin 81 ilinde online olarak sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar ortaklığında çalışmalarımızı aynı heyecanla gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Sayfa içinde yer alan bilgilendirici alanları ve aşağıda bulunan etkileşim örneklerini okumayı, yapmayı planladığınız veya yaptığınız etkinlikleri bize haber vermeyi unutmayın. Aralık ayı boyunca yaptığımız tüm etkinlikler çocuklarımızın teknolojiye ve kodlamaya yaklaşımını ülkemiz ve dünya çapında ileriye taşıyacaktır. 

Özellikle teknoloji alanındaki hızlı dönüşüme ve gelişen yeni kavramlara karşı toplumun kısa sürede ayak uydurabilmesine destek vermek, bilişim çalışmalarımızı gerçekleştirirken ki önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin küresel rekabet edebilirliğine katkı koymak amacıyla bilişim alanında yeni gelişen kavramları sıkı bir şekilde takip ediyor ve toplumun teknoloji alanında dönüşümüne yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocukların ve gençlerin tüketici bir yapıdan çıkarak üretici bir hale gelmesini hedefliyoruz. Bu vizyonumuz doğrultusunda sizinle “Hour Of Code” (Kodlama Saati) isminde desteklediğimiz uluslararası bir kampanyayı sizlerle paylaşıyoruz.