Dijital Dönüşüm

Olimpik Değerler Eğitimi

Olimpik Değerler Eğitimi Projesi Logo

Proje Hakkında

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında Olimpik Değerler Eğitimi Projesi, Olimpik ve Paralimpik değerlerinin ve spor kültürünün yaygınlaştırılması, spor ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık, dayanışma, barış ve insan hakları ile ilgili farkındalığın artırılması ve çocukların ve gençlerin spora ve sosyal hayata katılımının güçlenmesi ve özgüvenlerinin artmasını hedeflemektedir.

Olimpik ve paralimpik değerleri eğitimleri, proje kapsamında belirlenen 12 ilden katılacak gönüllü elçiler aracılığıyla yaygınlaştırmaktadır. Gönüllü elçiler, eğitmen eğitimlerine katılarak eğitim içeriğini, atölye kolaylaştırıcılığını ve iletişim tekniklerini öğrenmektedir. Eğitmen eğitiminin ardından elçiler, proje kapsamında yer alan 12 ildeki 11 – 14 yaş grubu ve 15 – 18 yaş grubuna içerikleri aktarmaktadır.  

Yerelde iş birliği ile Spor Şenlikleri kapsamında atölye ve aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklerde olimpik ve paralimpik spor branşlarında başarılı olmuş sporcular, yeni nesil spor girişimleri ve gençler bir araya gelmektedir. Ayrıca Proje kapsamında gerçekleşen Gazetecilik Mentorluk Programı ile Yaz Olimpik ve Paralimpik Oyunları boyunca çocuklar ve gençler ile dijital gazetecilik ve spor haberciliği atölyelerinin gerçekleştirilmesi, oluşturulacak içerikler ile olimpik ve paralimpik ekinin çıkarılması hedeflenmektedir.

Kız çocuklarının denizi sevmeleri ve bu bilinci hayatları boyunca taşıyabilmeleri adına ‘Deniz Kültürü Kampı’ hayata geçirilmektedir. Milli yelkenciler ile organize edilecek etkinlik, deprem bölgesinden kız çocuklarının katılımıyla gerçekleşmektedir. Etkinlik kapsamında; kanodan yelkene, yüzmeden meditasyona, yürüyüşten seminerlere kadar çok kapsamlı bir program yer almaktadır. 

  • 11-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler
  • Habitat Derneği
  • Visa Türkiye
  • UNDP Türkiye
  • Olimpik Değerler Eğitim Programı
  • İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Ordu, Ankara, Gaziantep, Van
  • 2024 – devam ediyor

İlgili Haberler