Yeşil Gezegen - GreenFest Kısa Film Yarışması

Yeşil Gezegen GreenFest Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı!

Habitat Derneği ve Vodafone Vakfı ortaklığında hayata geçirilen Yeşil Gezegen Projesi kapsamında çocuklara çevre bilinci ve sürdürülebilirlik eğitimleri verilmektedir. Projenin bir parçası olarak gerçekleştirilecek olan Yeşil Gezegen GreenFest etkinliğinde çocuklarda çevre bilincini artırmak için çeşitli atölyeler ve söyleşilerle içinde bulundukları Dünya’ya karşı bireysel ve toplumsal sorumlulukları ve yapılan/yapabilecekleri sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Festivalin bir parçası olarak “Gezegeni Koru” teması ile “Yeşil Bir Dünya için Kısa Filminle Sesini Duyur!” dediğimiz Yeşil Gezegen GreenFest Kısa Film Yarışması gerçekleştirilecektir.

Yarışma ile İlgili Bilgiler Nelerdir?

• Tema: “Gezegeni Koru”
  • Slogan: “Yeşil Bir Dünya için Kısa Filminle Sesini Duyur!”
  • Film süresi maksimum 10 dakika olmalıdır.
  • Ödül: Yarışma birincisine 50.000 TL
  • Başvuruların alınması çevrimiçi, final günü fiziksel olarak İPA-İstanbul Planlama Ajansı’nda gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya Kimler Başvurabilir?

• 14-18 yaş aralığındaki tüm lise öğrencileri başvurabilir.
  • Okulunuzdan ya da çevrenizden kişilerle ekip olarak katılım sağlayabilirsiniz. Oyuncularda yaş sınırımız yoktur. Ancak finale kalan başvurular için İstanbul dışı katılım ise yalnızca 1 kişinin ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacaktır.

Yeşil Gezegen GreenFest Kısa Film Yarışmasının Aşamaları Nelerdir?

• Ön Eleme: Belirtilen tema ve slogana uygun başvuruların değerlendirilmesi.
  • Final Günü: Finale kalan isimlerin 4 Ekim günü Yeşil Gezegen GreenFest’te yarışması ve kazanana ödül verilmesi.

Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2024 saat 23.59

Etkinlik Tarihi ve Yeri: 4 Ekim 2024 -IPA Florya Kampüs

Festival ve kısa film yarışmasına dair her türlü sorunuzun cevabını almak için dijitaldonusum@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.