Yapay Zeka Yıldızları Projesi Yapay Zeka Hackathonu

Yapay Zeka Yıldızları Projesi Yapay Zeka ile Yarının Şehirleri Hackathonu

Türkiye’nin genç zihinleri, şehirlerin ve toplumların sürdürülebilir geleceğini yeniden tasarlamak için buluşuyor! Habitat Derneği ve Vodafone Vakfı ortaklığında yürütülen Yapay Zeka Yıldızları Projesi, lise öğrencilerini sürdürülebilir şehirler ve topluluklar temasında yapay zeka çözümleri üretmeye davet ediyor.

Bu heyecan verici hackathon, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine şehirlerin ve toplumların karşı karşıya kaldığı sorunlara yapay zeka yardımıyla yaratıcı çözümler geliştirme fırsatı sunuyor. Yarışmanın kazananı, Skills Upload Jr kapsamında 9 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Romanya’daki finalde temsil ederek uluslararası arenada Türkiye’nin yeteneklerini göstermeye hak kazanacak!

Hackathonun Amacı

Geleceğin şehirlerini inşa etmek için gençlerin yaratıcı zekâsını ve teknoloji bilgisini bir araya getiriyoruz. Hackathon boyunca katılımcılar, şehirlerin sürdürülebilirliğini artırmak, toplumsal refahı geliştirmek ve çevresel sorunları çözmek amacıyla yapay zeka teknolojilerini kullanarak projeler geliştirecekler. Katılımcılara bu süreçte uzman mentorlar rehberlik edecek, projelerini daha da güçlendirecekler.

Hackathon Takvimi
  • Başvuru Süreci: Kasım ayının üçüncü haftasına kadar başvurular açık kalacaktır.
  • Eğitim Süreci: Başvurular tamamlandıktan sonra finalistler, yapay zeka teknolojileri ve sunum teknikleri eğitimleri alacaklar. Eğitimler çevrim içi olarak düzenlenecek. Finalist takımlar, projelerini güçlendirmek ve geliştirmek için mentorlarla birebir çalışma fırsatı bulacaklar.
  • Final Etkinliği: 31 Kasım - 1 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. İki gün sürecek olan bu etkinlikte finalist takımlar projelerini sunacak ve Türkiye'yi Romanya’da temsil edecek takım belirlenecek.
  • Romanya’daki Final: Türkiye'deki finali kazanan takım, Romanya'da gerçekleşecek olan uluslararası finalde Türkiye’yi temsil edecek. Bu süreçte, diğer ülkelerden gelen projelerle yarışma fırsatı bulacak, hem uluslararası deneyimler kazanacak hem de projelerini daha geniş bir platformda sergileme şansı yakalayacaklar.
Nasıl Başvuru Yapabilirsiniz?

Hackathona katılmak isteyen öğrenciler, ekim ayında açılacak başvuru formunu doldurarak başvurularını iletebilirler. Başvurular takım halinde yapılabilir. Takım olarak başvurularda her takım en az 2 en fazla 3 öğrenciden oluşmalıdır. Takımların tüm sorumluluğu ilgili eğitim kurumuna (okul, bilim merkezleri vs) aittir. Proje fikirleri, başvuru aşamasında kısa bir açıklama ile birlikte paylaşılmalıdır. Fikirler, şehirlerin sürdürülebilirliğini artırmayı hedefleyen, toplumsal veya çevresel bir soruna çözüm getirecek şekilde tasarlanmalıdır.

Seçim Süreci ve Kriterleri

Başvurular, aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir:

• Yenilikçilik ve Yaratıcılık: Proje fikrinizin ne kadar yaratıcı olduğu ve soruna yeni bir bakış açısıyla yaklaşıp yaklaşmadığı.
  • Yapay Zeka Kullanımı: Projede yapay zeka teknolojilerinin nasıl kullanıldığı ve çözümünüzü nasıl güçlendirdiği.
  • Sürdürülebilirlik: Projenizin şehirlerin ve toplumların sürdürülebilirliğine ne ölçüde katkı sağladığı.
  • Gerçekleştirilebilirlik: Çözümünüzün uygulanabilirliği ve uzun vadeli etkisi.
  • Ekip Çalışması ve Katılım: Takım başvurularında, takımın iş birliği içinde nasıl çalıştığı ve her üyenin projeye katkısı göz önünde bulundurulacaktır.

Başvurularınız bu kriterler doğrultusunda değerlendirilecek ve en başarılı projeler hackathon finaline katılmaya hak kazanacaktır.

Çevrim İçi Eğitimlere Kaydolun ve Her Şeyi Öğrenin!

Hackathona hazırlanırken size destek olmak için ekim ve kasım aylarında web semineri düzenliyoruz. Bu seminerde, yapay zeka teknolojilerini nasıl kullanabileceğinizi öğrenebileceksiniz.  ulara yanıt bulabilir, yarışma süreci hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Eğitim ve Mentorluk Süreci

Başvuruların kapanmasının ardından, hackathon finalistleri belirlenecek ve bu finalistlere yapay zeka ve sunum teknikleri hakkında çeşitli eğitimler verilecektir. Mentorlar, projelerinizi geliştirmenize ve sunumlarınızı daha etkili hale getirmenize yardımcı olacak.

Büyük Final ve Romanya Yolculuğu

31 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde yapılacak final etkinliğinde, katılımcılar projelerini jüriye sunacaklar. En başarılı proje seçilen takım, mart ayında Romanya’da düzenlenecek uluslararası finalde Türkiye’yi temsil etme fırsatına sahip olacak. Bu süreçte, hem Türkiye'nin yeteneklerini dünyaya sergileme şansı yakalayacak hem de diğer ülkelerden gelen projeleri deneyimleyerek kendinizi geliştirme fırsatına sahip olacaksınız.

Not: Yolculuğa çıkacak final takımın vize, ulaşım, konaklama gibi masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

Başvurular için Son Tarih

Başvurunuzu en geç Kasım ayının ikinci haftası tamamlayarak hackathona katılma şansını kaçırmayın!

Daha fazla bilgi için yakında duyurulacak web seminerimizi takip edin ve yarışma hakkında tüm detayları öğrenin.

Benzer Yazılar